Hurricane

Grupa Hurricane

Uncategorized

Grupa Hurricane Je Osnovana S Posebnim Ciljem

SHOWBIZ 21. maj. 202118:30 > 18:51
Podeli:
HurricaneHurricane; Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Članice grupe “Hurricane”, Ivana, Ksenija i Sanja uspele su da se plasiraju u finale Evrovizije. Svojim nastupom u drugoj polufinalnoj večeri oduševile su čitavu Evropu i već sada sigurno stekle veliki broj novih fanova.

Iako je grupa formirana 2017. godine, njihovu regionalnu popularnost započela je pesma „Favorito“ objavljena 2019. godine, koja je ujedno i njihova prva numera na srpskom jeziku.

Pesma do danas beleži više od osamdeset miliona pregleda na Jutjubu. To je ujedno i njihova prva numera, od osam, koliko ih ukupno imaju na srpskom jeziku. No, njihov početak, ipak, bio je malo drugačiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča o nastajanju grupe objašnjena je na njihovom sajtu, od strane čoveka koji ih je okupio, Zorana Milinkovića. Kako je on rekao, nakon što su uragani po imenu „Irma“ i „Maria“ opustošili Karibe 2017. godine, bio je jedan od ljudi koji je pomagao da se šteta na ostrvima sanira.

Po povratku u Srbiju odlučio je da pruži još jedan vid podrške, te je okupio pomenute devojke i pomogao im da snime svoju prvu pesmu na engleskom „Irma, Maria“, koja je ime dobila upravo po ovim uraganima. Spot prikazuje scene čišćenja ostrva, a sama pesma govori o osnaživanju i obnavljanju nakon tragedije. Njihovo ime „Hurricane“, odnosno „Uraganke“, inspirisano je upravo tim događajem.

S obzirom na to da su planirale da se probiju na stranom tržištu, Hurricane devojke snimile su još nekoliko pesama na engleskom jeziku, među kojima je i pesma „Who to love“. Ona govori o ljubavi i toleranciji, te poručuje da „ne treba suditi ljudima na osnovu toga koga vole“.

One su u nekoliko intervjua za domaće medije spomenule da su jako popularne na Karibima i da im se dopada snimanje pesama na engleskom, ali da su u jednom trenutku odlučile da snime i pesmu na srpskom jeziku. Interesantno je i to da su se sve tri devojke i ranije bavile muzikom ili modelingom, te da dolaze iz muzički obrazovanih porodica.

Evrovizija, Srbija, Hurricane, Uraganke
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

PROČITAJTE JOŠ:

Sanja Vučić, jedna od devojaka iz grupe, rođena je u Kruševcu i dolazi iz muzičke porodice. Iako već godinama živi u Beogradu, nikada nije promenila svoj naglasak, što se fanovima grupe posebno dopada. Nekada je bila deo kruševačkog benda „ZAA“, a postala je poznata domaćoj javnosti nakon što je predstavljala Srbiju na Evroviziji 2016. godine sa pesmom „Goodbye“.

Ksenija Knežević je kao sedamnaestogodišnjakinja učestvovala na Beoviziji 2013. godine, kada je nastupila zajedno sa drugaricama Anđelom Vujović i Danom Gašić. Ona je takođe i ćerka pevača Nenada Kneževića Kneza, koji je predstavljao Crnu Goru na Evroviziji 2015. godine sa pesmom „Adio“, a poslednja članica grupe je Ivana Nikolić, najpoznatija kao plesačica i bivša članica „Modelsica“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

shares