Hrabri Tunis pobedio prvaka sveta

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Sjajna predstava za kraj

Fudbaleri Tunisa pobedili su večeras u Dohi selekciju Francuske sa 1:0, u meču trećeg, poslednjeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu.

Strelac pobedonosnog gola za Tunis bio je Vabi Hazri u 58. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

I pored večerašnje pobede, Tunis je sa četiri osvojena boda završio učešće na Mundijalu. U osminu finala iz ove grupe su se plasirale Francuska i Australija koje su osvojile po šest bodova.

Tunis je treći u grupi, a Danska je na poslednjem, četvrtom mestu sa jednim bodom.

U prvom poluvremenu vidjena je izjednačena borba. Francuska je za nijansu imala veći posed lopte, ali je Tunis uputio više udarac ka golu, četiri, naspram dva šuta Francuske.

U osmom minutu Tunis je uspeo da zatrese mrežu Francuske, ali je gol koji je postigao Gandri poništen zbog ofsajda.

Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Kingsli Koman je u 25. minuta šutirao sa šest metara iskosa, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla pored gola.

U 35. minutu, udarac sa distance je oprobao Hazri, ali je golman Francuske Mandanda dobro reagovao.

Tunis je do vodjstva stigao golom u Vabija Hazrija u 58. minutu. Škiri je na sredini terena presekao napad Francuske, lopta je stigla do Hazrija, koji je preciznim udarcem sa 15 metara pogodio donji desni ugao gola.

U 82. minutu Dembele je šutirao sa 20 metara, lopta je išla u donji levi ugao, ali je golman Tunisa zaustavio taj udarac.

Francuska je u završnici meča imala dve dobre prilike za izjednačenje. Prvo je pokušao Mbape, a odmah u sledećem napadu i Muani, ali je njegov udarac završio pored gola.

U osmom minutu sudijske nadoknade vremena Francuska je golom Antoana Grizmana stigla do izjednačenja. Pošto je odsvirao kraj meča sudija je dobio signal iz VAR sobe da pogleda situaciju koja je prethodila golu Francuske.

Nakon ponovnog gledanja snimka, sudija Kogner je zbog ofsajda poništio gol, i meč je završen pobedom Tunisa.


Tunis – Francuska 1:0 (0:0)

(Kazri 58)

Stadion: Edukejšn siti Sudija: Metju Konger (Novi Zeland)

Tunis: Damen – Gandri, Meriah, Talbi – Kešrida, Škiri, Lajduni, Malul – Ben Sliman (od 83. Abdi), Ben Romdan (od 74. Čaleli)  – Kazri (od 60. Jebali).

Francuska: Mandanda – Disasi, Varan (od 63. Saliba), Konate, Kamavinga – Veretu (od 63. Rabio), Čuameni, Fofana (od 73. Grizman) – Genduzi (Dembele 79), Koman (od 63. Mbape), Kolo Munani.


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze

shares