Grupa C

Argentinci izbegli Francusku, kraj Meksikovog neverovatnog niza

Fudbaleri Argentine i Poljske plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva gde će igrati protiv Australije, odnosno Francuske.

DĐIZVOR: B92 

Podeli

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel
Svetsko prvenstvo, 3. kolo grupe C
Poljska – Argentina 0:2 (0:0)
Mekalister 46, Alvares 67
Stadion: 947 (Doha)
Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Upravo su te dve ekipe igrale poslednji duel u grupi C u kom su “gaučosi” slavili rezultatom 2:0.

Ko bi rekao da će ekipa koju je savladala Saudijska Arabija dominirati protiv bilo koga na način na koji su to uradili protiv Poljske.

Ekipa Česlava Mihnjeviča je izgledala kao kompletni autsajder u duelu sa južnoameričkom selekcijom. Samo u prvom poluvremenu su Argentinci šutirali 14 puta ka golu Vojčeha Ščesnog, od toga devet puta između stative.

Ne samo to, nego su Argentinci imali i penal. Nakon centaršuta Hulijana Alvaresa, golman Juventusa je udario Mesija u skoku, za šta je u VAR sobi potvrđeno da je dovoljno za penal. Upravo je Mesi postavio loptu na “belu tačku” i promašio. Očajno je šutirao, poluvisoka lopta, još je Ščesni pogodio stranu. Postao je prvi igrač kojem su odbranjena dva penala na Mundijalu.

Nije to obeshrabrilo Argentince koji su u nastavku zaigrali u istom tempu i za to su nagrađeni nakon 50 sekundi drugog poluvremena. Molina je centrirao sa leve strane, a na pravoj strani je bio Aleksis Mekalister koji sprovodi loptu u mrežu.

Od tog momenta je Lionel Skaloni lakše disao, a Argentici su nastavili u istom ritmu. Branio je Ščesni svašta, imao 11 odbrana, dve od rekorda Svetskih prvenstava koje je postavio Tim Hauard, ali nije mogao sve ispred potpuno razbijene odbrane svoje ekipe što je kaznio Hulijan Alvares drugim golom svoje ekipe kojim je postavio i konačan rezultat meča.

Uskoro opširnije.

Svetsko prvenstvo, 3. kolo grupe C
Saudijska Arabija – Meksiko 1:2 (0:0)
El Dausari – Martin 48, Čaves 53
Stadion:
 Lusail
Sudija: Majkl Oliver (Engleska)
 
shares