Foto: Beta/Emil Vas

Kako je istaknuto, protest je posvećen svim građanima.

Profesor Oliver Tošković rekao je da Vučić pokušava da „podeli i posvadja građane“ i da je „sve što kaže manipulacija“.

„Ironija je da su po njemu lažna elita oni koji imaju prave diplome, a ne grupa oko njega čije poreklo diploma tražimo da se utvrdi“, rekao je Tošković.

On je naglasio da „sve lažne diplome moraju da se ponište“, i da one ne smeju da ostanu „ni kada Vučić ode“.

„Pobuna je jedino što imamo, jer pokazuje da ne mogu da rade šta god žele“, kazao je Tošković.

Foto: Milja Gogić

Glumac Branislav Lečić rekao je da je elita „stanje duha“ i onaj ko je spreman da privatno podredi javnom dobru, a ne onaj ko laže i krade.

Prema njegovim rečima vlast želi da gradjani „ćute kao mule i pristaju na njihove laži jer su okupirali medije“.

„To neće proći. Ovo je častan narod koji se borio za slobodu“, rekao je Lečić.

On je naglasio da se „vatra protesta neće ugasiti“ već da će se „istrajati do pobede“.

„Pobedićemo jer ne može da ostane ovaj nakazni sistem naprednjačko-nazadne kamarile i Aleksandra Vučića“, rekao je Lečić navodeći da će se pobeda desiti ako se istraje.

Jedan od organizatora protesta „1 od 5 miliona“ Miodrag Simović podsetio je na napade novinara od strane vlasti. Akcenat je stavio na poslednji napad koji se dogodio u Skupštini Srbije kada je Vojislav Šešelj izvređao novinarku Danasa Snežanu Čongradin, na šta je Šešelj dobio odgovor „Hvala profesore“.

Učesnici protesta Jedan od pet miliona danas su ispred Rektorata pokucali na vrata te ustanove da bi je, kako su objasnili organizatori, „probudili da bude odgovorna“.

Ispred zgrade Rektorata je i završena 33. protestna šetnja, a organizatori su pozvali građane da se i naredne subote priključe protestu.

Foto: M. Gogić

Šetnjom do Rektorata, učesnici protesta imali su za cilj da ukažu na „ugrožavanje dostojanstva Univerziteta i afere s plagiranim diplomama i doktoratima“.

Povezani tekstovi