Targetiranje medija ne prestaje

Novo targetiranje medija i nevladinih organizacija u Skupštini Srbije

Izvor: N1

Posle emisije “360 stepeni” na N1, koja se bavila stanjem u medijima i hajkama u tabloidima i javnom govoru, poslanici Skupštine Srbije su, umesto da se bave dnevnim redom sednice, nastavili da zloupotrebljavaju svoj položaj i u direktnom prenosu zasedanja na RTS-u etiketirali N1 kao “antidržavnu” televiziju ali i domaće nedeljnike kao “antisrpske”

“To je u stvari televizija samo po nazivu, jedan agitprop novog DOS-a koji se zove Savez za Srbiju i koji 24 sata, mislim na televiziju N1 – sad slobodno neka me ponovo razapnu, mene i sve moje kolege – vodi jednu besomučnu, ubitačnu kampanju protiv predsednika Republike, protiv Vlade Srbije, protiv pojedinih narodnih poslanika “, rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

On je dodao da nije zaboravio “ni sve druge medije koji su navodno neslobodni”.

“Poput Vremena, NIN-a, Nedeljnika, Novog magazina, na čijim stranicama možete da pročitate samo najmonstruoznije laži i nesitine o Aleksandru Vučiću, ministrima, pojedinim narodnim poslanicima, Srbiji kao državi… Sad je samo nagradno pitanje ko je sledeći od nas na udaru, tih takozvanih medija koji su neslobodni, koga će sad da uzmu na nišan ovi sa N1, vremena, Danasa, Nedeljnika, Novog magazina itd”, rekao je Martinović.

Aleksandar Šešelj iz Srpske radikalne stranke je u Skupštini Srbije rekao da nevladine organizacije finansiraju dnevne i nedeljne listove.

“Iste te medije o kojima je govorio Martinović – i Vreme i Danas i ostale. A oni su najpoznatiji po tome što je za njih Kosovo nezavisna država, u Srebrenici se desio genocid, Srbi su genocidan narod, narod ratnih zločinaca, zaostao, primitivan, krezub i kakav sve ne”, rekao je Šešelj.

Podsetimo, povodom istupa i uvreda koje je u Narodnoj skupštini nedavno izgovorio Martinović, redakcije CINS-a, BIRN-a, Istinomera, TV N1, nedeljnika Vreme i nevladine organizacije Transparentnost Srbije i CRTA zatražile su da se prestane sa zloupotrebom institucija za obračun sa nezavisnim medijima i organizacijama civilnog društva.

Poslanici i o Stefanovićevoj diplomi, Đilasu, Tribunalu…

Poslanici su tokom rasprave o amandmanima na set zakona iz oblasti trgovine, osim o medijima, raspravljali i o diplomi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, o liderima Saveza za Srbiju, Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću, ali i o tribunalu u Hagu.

Naprednjaci su pohvalili radikale što dolaze na sednice i iznose ideje o zakonima, a poslanici tih stranaka su najveći deo vremena za raspravu utrošili na ponavljanje oštrih kritika i optužbi na račun dela opozicije koji bojkotuje rad parlamenta.

Predsednik poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović više puta je ponovio da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dao na uvid svoj studentski dosije i upitao čiju će diplomu sada tražiti opozicija.

Martinović je izrazio sumnju u validnost diplome lidera Dveri Boška Obradovića, jer mu je kako je rekao, “čudno da neko ko je završio književnost, ne zna da se izražava i pogrešno akcentuje”.

On je ponovio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić diplomirao sa prosekom većim od devet i pozvao lidera Nove stranke Zorana Živkovića, predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa i člana Demokratske stranke Gorana Ješića da pokažu svoje diplome.

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj ocenio je da se predloženim izmenama zakona iz oblasti trgovine pokušava ispravljanje stanja u koje je Srbija dovedena posle 5. oktobra.

“Ako se sistemski borimo protiv korupcije, kozmetičke izmene zakona nam neće pomoći”, ocenio je Šešelj i dodao da se protiv najvećih tajkuna kampanja vodi samo u novinama, dok istražnih postupaka nema.

On je upitao vladajuću većinu da li je “raskrstila” sa DOS-om s obzirom na to da je aktuelni ministar trgovine Rasim Ljajić bio član svih kabineta Vlade Srbije od 2000. godine.

Poslanici su tokom prepodnevnog zasedanja govorili i o Haškom tribunalu pa je poslanica SRS Vjerica Radeta istakla da je to politički sud i najomraženija institucija u Srbiji, dok je socijalista Neđo Jovanović uporedio sud u Hagu sa sudom u Nirnbergu gde se sudilo nemačkim zločincima iz Drugog svetskog rata.

“U Hagu je osuđeno 90 odsto Srba, i 10 odsto pripadnika ostalih naroda, što je stavljanje Srbije na medjunarodni stub srama i mi to nikada nećemo prihvatiti”, rekao je Jovanović.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević tražio je da tržišna inspekcija uđe u RTS i proveri poslovanje pošto, kako je naveo, zaposleni imaju veoma male, a urednici ogromne plate.

Inače, predlozima Zakona o trgovini i o robnim berzana, kao i izmenama zakona o elektronskoj trgovini, dodatno se reguliše oblast elektronske trgovina, definiše se pojam elektronske prodavnice i elektronske platforme, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, a uvedene su i posebne mere za suzbijanje sive ekonomije.

TAGOVI:

Novo targetiranje medija i nevladinih organizacija u Skupštini Srbije

Posle emisije “360 stepeni” na N1, koja se bavila stanjem u medijima i hajkama u tabloidima i javnom govoru, poslanici Skupštine Srbije su, umesto da se bave dnevnim redom sednice, nastavili da zloupotrebljavaju svoj položaj i u direktnom prenosu zasedanja na RTS-u etiketirali N1 kao “antidržavnu” televiziju ali i domaće nedeljnike kao “antisrpske”

KOMENTARI (38)

Ostavi komentar

Taksista letećeg auta

Kaže Vučić diplome nisu bitne, a Martinović se danas hvali Vučićevom diplomom. Pa jel jesu bitne ili nisu?

Sramota !

I u ovo bi se gospođa Nataša Vučković vratila ? Ne mogu da verujem.

Razočarana

Ovima što sede u skupštini bi bilo bolje da rade nešto konkretno kada već troše državni novac na svoje dnevnice. Ponašaju se kao babe kada se sretnu na pijaci. Konstantno slušam i čitam njihova pravdanja jer je tamo neko rekao nešto uvredljivo i netačno za njih. Sramota na šta nam se svela skupština.

Razočarana

A gde su minusi??? ☹️

Razočarana

N1! Samo napred ! Vi ste nam prozor u rupčagi u kojoj živimo. Puna podrška. Ne dozvolite to što bi oni želeli.

Razočarana

Vauuuuu! Pa ovi Vučkovi mogu da udju u Ginisovu knjigu rekorda. Hahaha… Dobila sam sedamsto i nešto minusa za 15 minuta. Čestitam ! Uspeli ste u životu. Pa koga lažete sa tim minusima nije mi zaista jasno? Vučka ili sebe?

Nevreme u Srbiji

Ima među vama još uvek kandidata koji čekaju pozivnicu Međunarodnog suda ili će i dalje terati inat na račun Srbije.

RMN

Баш их ухватила паника…

Minja

Potpuno je jasno da se nalaze pogodjenim i da su se unervozili. Neka, neka… kad tad dođe maca na vratanca…

Voja Tankosić

Ali poslanik Aleksandar Šešelj????? Pa ovi misle da nas familijarno jašu decenijama???? Strašno

“Suster

Ипак и они гледају N1,само ОН не гледа и ако има истовремено укључених 9 ТВ-.

Gile

Upravo ovako je bilo, ja gled’o danas. Pa vi i dalje polemišite da li je bojkot opravdan i da li je potrebno ići na izbore. Pogotovo vi iz DSa, koji ste najglasniji u želji da se vratite u odbranu svojih interesa.

E, Pa

Neka ih, tako će ovi što ih gledaju saznati I za normalne medije.

Maximilijan sel

Panika!

Dragan

Kome oni to tamo pričaju? U Skupštini nema opozicije. Treba ukinuti televizijski prenos, možda bi uradili nešto pametno, na primer ćutali…

Tako nam i treba

Sledeći put kada za SRS napišete opoziciona stranka, stavite navodnike.

Pera

Ovo je cirkus… Ode Srbija… Hvala N1, zbog vas postoji makar tracak nade

Svetlana

Čemu služi ovaj parlament više? Drago mi je da ga opozicija bojkotuje i da ne učestvuje u ovome. A ako nekome iz Evrope i ostatka sveta nije jasno u čemu je problem, evo neka poslušaju prenos skupštine, bilo koju sednicu, random izbor. Obezbedite im simultane prevodioce, pa neka procene sami i stanje u društvu i položaj medija i odnos prema narodu.

misa

Postovana gospodjo-ice.U situaciji u kojoj je ova nasa drzavica,Parlament,odnosno Skupstina,mora da bude veeeeliki rudnik,sa najtezim i dugotrajnim radom.Tu mora da se radi za svakog pojedinca naseg i nasih naroda,zbog kojih ta institucija postoji.Nema vece stete po svakog od nas,ako se tu zabusava sa radom i kao,u ime pravde NE RADI. A prevodilac evropskim drzavama i sirem zapadu sa velikim vodjom ne treba, jer je ova situacija posledica njihovih aktivnosti zadnjih 30 i vise godina.

Super-operater

Jadni vi, evo suzu sam pustio zbog toga sto vas istinom maltretira jedna televizija i nekoliko novina. Sva sreca pa imate 50 televizija i 500 novina da vas hvale 24 sata dnevno.

Gradjanin

Nije to skustina. To je farma….

Aleksa

Ode Ramuš tako će i SNS Vučko

Just_pink

I sta je u stvari bilo na dnevnom redu u Skupstini? Sa vama se to nikad iz vasih zasedanja ne moze saznati i cuti, jer te funkcije i tu salu ne koristite na nacin za koji vas gradjani/ke placaju, vec za obracun “kao u kafani”(a opet sami sa sobom jer druge strane nisu prisutne) na raznorazne natpise, twitove, objave, vesti, komentare…

GODFATHER

E pa kada ih skinete vi gledajte opet pa im oprostite…

Rade

Hitno ujedinjenje SNS i SRS u SNRS jer su oni jedno biće. Izgleda da je samo Nikolić bio problem pravoj ljubavi…

Crni luk

Jadničci, svadjaju se sami sa sobom…😂😂😂

Aca

Da novine su krive za cenu maline,kupine,psenice,prasica ma jesu novine krive ,samo ima onih koji posteno rade svoj posao i jedva sastavljaju kraj sa krajem ,isto tako znaju sta je levo a sta desno ne cekaju vas da im objasnite .Sramota ne vredi ni komentarisati vise.

Sneki

Ne vredi mu najvisa ocena na faksu kad cuje i vidi samo sebe

Lady Bernadette

I onda su se gadjali diplomama…

Miki

Ja sam Pink, O2, Studio B, Prvu, RTS1 i ostalo režimsko-propagandno smeće odavno izbacio iz programske šeme svog televizora. Preporučujem isto i drugima, mnogo lakše se diše…

Alexx

Od Srbije samo još očekujem da u dogledno vreme uspem da sakupim dovoljno novca, prodam uspešno ovo malo što imam, i zajedno sa decom odem što dalje… negde de se srpski jezik uopšte ne čuje. Više me apsolutno ne interesuje ko je šta rekao ili uradio.

Milisav

@Alexx Takvo mesto više ne postoji. Srpski se svuda govori. Mi smo narod u rasejanju.

GODFATHER

Isto mislimo

Minja

@Alexx Samo da vam kazem, kao neko ko je vise decenija proveo u SAD, i ako ne slušate srpski slusacete na engleskom Trampova trabunjanja i njihov ‘radikalski’ ogranak republikanske stranke. Mozda negde u Skandinaviju da odete…

MAX

A mozemo i da nadjemo na net-u kako je martinović govorio o svom sadašnjem vođi. Neki su bar dosledni sebi, svojima svojoj ideologiji. Nismo svi na prodaju..

Original ja

Neće ovo na dobro da izađe

Ljubo

Blizi se kraj ovoj bagri !

Raso Frankfurt

I sta ovde nije istina?

shares