FAZ pita

Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) pita?

  • Facebook
    0
  • Twitter
    1

Vučić za FAZ: Strašne laži u cilju kriminalizacije moje porodice

Vučić za FAZ: Strašne laži u cilju kriminalizacije moje porodiceIzvor: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

Pre samita o Balkanu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upućuje teške optužbe na račun vlade na Kosovu – i odbacuje glasine o vezama svoga brata s kriminalcima, piše nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (FAZ). Tekst Mihaela Martensa, preveden, prenosimo u celosti:

Pre nekoliko nedelja, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stiglo je pismo iz Vašingtona. Donald Tramp mu je čestitao Dan državnosti – i dodao da sa stanovišta Amerike uzajamno priznavanje država mora da bude osnov svakog procesa normalizacije između Kosova i Srbije. Reč je o zanimljivom naknadnom podešavanju američke pozicije, jer je još prošle godine Trampov savetnik za (nacionalnu) bezbednost, Džon Bolton, rekao, ako Srbija i njena pokrajina koja je 2008. godina postala nezavisna, mogu da se dogovore oko rešenja za svoj sukob, Vašington neće odbaciti takvo rešenje. Bolton nije pominjao priznavanje Kosova od strane Srbije – a to je sada naknadno učinio Tramp. Ali, da li i predsednik Srbije to sagledava na isti način?

“To je viđenje koje mi ne možemo tek tako da prihvatimo. Ali primili smo k znanju njegov interes da se razreši ova za sve nas veoma teška tema, i to poštujemo”, komentariše Vučić Tranpovu izjavu. “Mi želimo kompromis”, navodi Vučić, i govori o Briselskom sporazumu koji je zaključen 2013. pod nadzorom EU, u kome su Srbija i Kosovo načelno postigli dogovor o normalizaciji odnosa. Srbija je, kako navodi, ispunila “100 odsto” svih obaveza koje su joj nametnute putem Briselskog sporazuma, tvrdi Vučić. “Priština, za razliku od toga, nije ispunila svoju jedinu obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština. Nikada ne kukam i ne žalim se na drugu stranu, ali to su činjenice: Umesto da ispune svoje obaveze, oni su na Kosovu, u 21. veku, uveli carine na uvoz iz centralne Srbije od 100 odsto. To nije usmereno samo protiv Srbije, već i protiv srpskog stanovništva na Kosovu”.

I kao da to nije bilo dovoljno, Kosovo je, kako se navodi, osnovalo i Vojsku Kosova, “što čak nije u skladu ni sa njihovim vlastitim ustavom”. Uz to, vlada u Prištini je usvojila i novu pregovaračku platformu, koja unapred ruši sve izglede na uspešne razgovore. “Sada smo u ćorsokaku, ne znam kako ćemo odatle ponovo da izađemo”, ocenio je Vučić.

“Srbija će imati svoje crvene linije”

Ali pođimo od pretpostavke da vlada Kosova dozvoli Zajednicu srpskih opština i enklava, kao što je to dogovoreno u Briselu. I pođimo dalje od pretpostavke da povuče i kaznene carine, koje su uvedene kao odgovor na to što je Srbije sprečila prijem Kosova u (međunarodnu) policijsku organizaciju Interpol. Da li bi se Vučić u tom slučaju saglasio sa izjavom da proces normalizacije između Kosova i Srbije treba da obuhvati i uzajamno priznavanje država Kosova i Srbije?

“To je veoma teško pitanje. Ako bi se sa time složio, mogao bih sutra da budem uhapšen uz obrazloženje da kršim Ustav Srbije”, glasio je odgovor. I činjenica je da Ustav predsedniku Srbije postavlja tesne granice u pogledu pregovora o Kosovu. Preambula koja je dodata na inicijativu tadašnjeg predsednika vlade Srbije Vojislava Koštunice izričito ističe da je Kosovo deo Srbije, a položena zakletva prilikom stupanja na dužnost propisuje predsedniku države da čuva teritorijalni integritet Srbije, uključujući Kosovo. “Ne mogu da kažem koja bi bila naša pozicija u pregovaračkom procesu. Ali mogu da kažem: Ako povuku carine, onda ponovo možemo da razgovaramo jedni sa drugima. Bez preduslova, o svim temama. Ali Srbija će naravno imati svoje crvene linije“, komentariše Vučić ovaj zastoj.

Izvor: Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

Srbiju u njenom stavu podržava Rusija, sa čijim predsednikom se Vučić redovno susreće. Da li na osnovu svojih razgovora sa Vladimirom Putinom stiče utisak da je rešenje srpsko-kosovskog sukoba u interesu Rusije? Vučić ćuti nekoliko sekundi, poput nekoga koji najpreciznije odmerava svaku reč pre nego što je izgovori. A onda odgovara: “Zvanična pozicija Rusije glasi da oni podržavaju teritorijalni integritet Srbije. To je sve što o tome mogu da kažem”. Doduše ono što (pri tome) Vučić niti izgovara niti naznačuje, može da se zaključi: spor sa Kosovom je najveća prepreka na putu Srbije u EU. Prema tome, postizanje dogovora bi ovu zemlju makar teoretski približio članstvu – a sigurno da nije u interesu Moskve da izgubi svog najboljeg saveznika na Balkanu zbog EU.

Ali, da li je često citirana “evropska perspektiva” s obzirom na stanje u EU i s obzirom na otpor protiv proširenja, poput onog koji potiče naročito od predsednika Francuske Emanuela Makrona uopšte i dalje realna? Da li na tim osnovama može da se vodi politika? “Za razliku od nekih drugih zemalja u regionu, uključujući Albaniju, Severnu Makedoniju ili Bosnu, koje se žale na ponašanje EU prema njima, mi sa time nemamo većih problema”, kaže Vučić. Iako EU, kako navodi, nije posebno popularna u Srbiji, ipak priključenje ostaje njegov najvažniji cilj. “Inače, mi ne bismo bili najsiromašnija članica EU. Imamo veće prosečne plate i penzije od Bugarske i privlačimo znatno veći broj investitora. Ekonomski izgledi Srbije su izvrsni, što potvrđuju i Međunarodni monetarni fond i Svetska banka”, ističe predsednik ove države na Balkanu.

Vučićevu konstataciju, da EU ne uživa preteranu popularnost u Srbiji, potvrđuju ankete, poput na primer Balkanskog barometra, ankete Regionalnog saveta za saradnju (RCC) sa sedištem u Sarajevu. Prema tim podacima, samo 29 posto Srba imaju pozitivna ekonomska očekivanja od EU, dok više od 60 odsto imaju negativan ili indiferentan stav prema njoj. Reč je o rekordno niskim vrednostima u regionu, koje se u poređenju sa drugim državama ne bi promenile ni u slučaju primene drugačije metodologije. Ali, ako ni trećina Srba ne želi u EU – zašto bi EU trebalo da primi Srbiju? Zašto bi Srbija trebalo to da želi? “To je jedina racionalna politika koju možemo da ponudimo našem narodu. To govorim Vašingtonu isto kao i Moskvi”, odgovara Vučić.

Jer kao prvo, Srbija želi da spada u onu vrstu društva koje simbolizuje EU, a drugo ova zemlja jednostavno pripada tamo, a treće to je važno za privredu i za razvoj zemlje. Vučić navodi brojčane podatke: preko 80 odsto spoljnotrgovinske razmene Srbija realizuje sa zemljama koje su ili već članice EU ili žele to da postanu. “Ali to je tačno: Kosovo je razlog zašto EU nije tako popularna u Srbiji. Srbi vide EU kao instituciju koja vrši pritisak na Srbiju zbog Kosova”. Ipak, njegov osnovni spoljnopolitički cilj ostaje pristupanje EU, i to stalno ističe, dodaje Vučić.

Međutim, neke diplomate i drugi stručnjaci u Berlinu, Briselu ili u drugim glavnim gradovima, koji po osnovu svoje profesije preciznije prate Srbiju, sve više sumnjaju u to da li se aktuelna politika Srbije zaista vodi sa ciljem da se ova zemlja približi EU. I dok Srbija u ekonomsko-političkom smislu zaista sledi kurs reformi, i ne ispostavlja se samo zbog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom kao atraktivna za sve veći broj investitora koji između ostalog dolaze i upravo iz Nemačke, iako nije članica EU, ipak se unutrašnja politika i stanje demokratije u Srbiji prate sa sve većom skepsom, i to ne samo u Berlinu. Vučić već godinama energično odbacuje tvrdnje da se najvažniji masovni mediji u zemlji, kao na primer visokotiražni bulevarski list “Informer” ili emiter “Pink” koji često izaziva metež, pod njegovom ili kontrolom njegovih ljudi. Ne može da porekne da ga ti mediji podržavaju 100 posto. Oni bez izuzetka hvale Vučića, dok se njegovi protivnici svakodnevno napadaju, i to donekle na huškački način.

Omalovažavajući nazivi za Albance

Upadljiv je i ton prema kosovskim Albancima: pomenuti mediji (a i neki članovi Vlade Srbije, poput srpskog ministra odbrane Vulina) Albance često nazivaju “Šiptarima”. Kada ga ne koriste sami Albanci, ovaj izraz ima omalovažavajuće značenje, kao na primer izraz “nigger” za crne Amerikance. “Informer”, koji vodi poslovni čovek Dragan Vučićević, poznat po svojim posebno primitivnim potkazivanjima, stalno izveštava o “Šiptarima” koji navodno imaju nameru da napadnu i razore Srbiju, što međutim srećom sprečava Putin. Zar nije čudno to što upravo oni mediji, koji Vas u potpunosti podržavaju, svojim korisnicima iz dana u dan predstavljaju svet na način koji je dijametralno suprotstavljen Vašim spoljnopolitičkim ciljevima, gospodine predsedniče?

“Dragan Vučićević mi je već 25 godina lični prijatelj. Ali on je otvoreno proruski nastrojen. To je njegov stav. On me podržava, ali ne podržava moju stranku, koju često kritikuje”, navodi Vučić. Ali da li je to od pomoći u svetlu pomirenja sa Kosovom, koje opet predstavlja uslov za pristupanje EU, ako novine, na čijem je čelu lični predsednikov prijatelj, na svakih nekoliko dana objavljuju potcenjivačke članke o “Šiptarima” i o EU? “Ja nisam glavni i odgovorni urednik nekih novina i nemam ni nameru da to postanem. Ali svakodnevno se zalažem za to da očekivanja srpskog naroda po pitanju rešenja kosovskog sukoba postanu umerenija. I zato me gotovo svakodnevno u Srbiji nazivaju izdajnikom”, odgovara Vučić.

Ako se prati izlaganje najmoćnijeg čoveka u Srbiji, onda je situacija u Beogradu očito ovakva: Ni lični prijatelj predsednika, niti vlasnik “TV Pinka” koji je blizak vlasti, niti šefovi drugih medija, koji imaju dobru saradnju sa vladom Srbije i čija usta su uvek puna hvale za predsednika države, ni najmanje se ne obaziru na njegove ključne spoljnopolitičke težnje. Naprotiv, oni svakodnevno pišu i emituju suprotno od toga. “Oni imaju svoja vlastita mišljenja, a ja to poštujem”, govori Vučić o šefovima njemu vernih medija.

A zar predsednika ne ljuti kada novine njegovog starog prijatelja donose naslov da je razaranje katedrale Notr Dam usled požara “Božija kazna” zato što je Francuska priznala Kosovo?

“Ako je to moja najveća greška i moj najveći problem – u redu. Onda ću sa Vama o tome da razgovaram”, kaže Vučić, vidno iznerviran zbog svojih odnosa sa šefovima medija u zemlji, da bi odmah potom prešao na drugu temu. Pravi problem po pitanju Kosova je zapravo taj, da “druga strana” ne čini ništa u korist rešenja: “Oni samo govore o tome da žele da ih Srbija prizna i govore svom stanovništvu da se neće upuštati u ustupke. Ali ako ne treba da bude ustupaka, voleo bih da vidim nekog srpskog političara koji bi na takvim osnovama mogao da dođe do nekog sporazuma. Takav političar ne postoji”.

Bizaran trenutak sa “lingvistom”

Međutim, čim se dođe do konkretnih pitanja, ni Vučić nije voljan da govori o ustupcima. Na pitanje da li savetuje preko od 400 kosovskih Srba, koji služe u kosovskoj policiji, da napuste službu, ne želi da izloži svoje stanovište ni posle ponovljenih upita. “To je za nas teško pitanje” i “o tome ćemo razgovarati” su jedine rečenice koje se mogu izmamiti od predsednika o tom pitanju. Umesto toga, Vučić na postavljeno pitanje potvrđuje svoj prethodni iskaz, da Albanci samo čekaju pravi trenutak da napadnu Srbe na severu Kosova: “Da, to zaista mislim. Takva opasnost uvek postoji”.

Da li je prema tome odnos između Srbije i Kosova još gori nego 1999, kada je Vučić bio ministar informisanja pod silnikom Slobodanom Miloševićem? “To ne može da se poredi. Sada nismo u ratu”.

Potom sledi bizaran trenutak, u kome se predsednik Srbije ističe kao lingvista. Reč je o govoru od 9. septembra 2018. u kosovskom gradu Mitrovici, tokom koga je Vučić Miloševića nazvao “velikim srpskim liderom”. Ali to pitanje nije moguće postaviti do kraja, pošto Vučić prekida. “Ne, to nisam rekao”. Potom sledi konverzacija delom na engleskom, a delom na srpskom jeziku, tokom koje je reč o korektnom prevodu srpske reči “veliki”. Jer kao “velikog srpskog lidera” je Vučić označio svog prethodnika Miloševića u Mitrovici. U intervjuu sada, međutim, navodi, da korektan prevod za “veliki” nije engleski izraz “great” (ili na nemačkom “gro”), već “big”. Da li je Vučić prema tome hteo da kaže za Miloševića da je bio “jak” ili “debeli” lider? Dalja prebiranja oko tančina izraza ne vode nikuda, ali ne menjaju ništa u činjenici da je velika većina publike u čitavom regionu shvatila Vučićevu formulaciju na taj način, da je predsednik Srbije ratnog huškača Miloševića nazvao “velikim”, a ne “debelim” liderom ili liderom koji se možda ističe po nekoj drugoj osobini. Ni iskaze da je Milošević “imao najbolje namere” Vučić navodi da nije izgovorio u tom smislu. “Rekao sam da su njegove namere “možda” bile najbolje. Moj govor u Mitrovici je u stvarnosti bio najjači napad na Miloševićevu politiku”, objašnjava Vučić svoje viđenje samog sebe.

Potom nas razgovor dovodi do Olivera Ivanovića, političkog lidera kosovskih Srba koji je ubijen tokom prošle godine, koji je imao kritički stav u odnosu na Vučića i protiv koga su mediji poput “Informera” ili “TV Pinka” iz tog razloga poveli kampanju mržnje. U jednom od svojih poslednjih intervjua pre svoje smrti, Ivanović je rekao da se Srbi na severu Kosova u međuvremenu više ne boje Albanaca, već kriminalnih Srba, koji se voze po Mitrovici u džipovima bez registarskih oznaka i šire strah. Na pitanje da li Srbija može da izvrši uticaj na bespravno stanje na severu (Kosova), ili da li po njegovom mišljenju uopšte nije reč o bespravnom stanju, Vučić odgovara: “Ne mogu da kažem da na severu, na jugu ili bilo gde drugde na Kosovu ne postoji bespravno stanje. Ali ne znam kako dolazite do zaključka ko je ubio Olivera Ivanovića.” Na odgovor novinara koji vodi intervju, da on to ni na koji način nije rekao niti je insinuirao da je Vučić na bilo koji način učestvovao u ubistvu, ovaj samo kratko odgovara: “Nisam ja, i svi to znaju”.

Mada, očigledno jeste da su oni mediji, koji u potpunosti stoje iza Vučića, u mesecima uoči Ivanovićevog ubistva vodili agresivnu kampanju protiv njega i da su ga opisivali kao “izdajnika”. Preko ovog komentara Vučić prelazi sa izjavom da je zapravo on taj koga gotovo svakodnevno u medijima nazivaju izdajnikom, i to Televizija “N1”, ili dnevni list “Danas”, na primer”. I ti mediji imaju zaista kritički stav prema Vučiću. Ili moglo bi i da se kaže: oni obavljaju svoje osnovne novinarske zadatke, umesto da hvale vlast u državi. Mada, istraživanja nisu mogla da potvrde da su Vučića novinari iz tih medijskih kuća nazivali “izdajnikom” ili da su ga i približno tako primitivno grdili kao što su to činili provladini mediji sa njegovim protivnicima.

“Kao da na jugu žive samo sveci”

Na pitanje da li vidi vezu između dnevnih napada na opozicione političare u njemu naklonjenim medijima i određenih nasilnih događaja, Vučić odgovara: “Nikako. Ako imate neke dokaze, molim Vas da nas o tome obavestite. U stvarnosti, ja sam izložen desetostruko većim napadima od strane opozicije”. Predsedniku se ne dopada ni pitanje o njegovim mogućnostima da utiče na sever Kosova, koje se između ostalog u međuvremenu jasno postavlja u Berlinu. “Zašto određeni ljudi stalno insistiraju na tome da je na Kosovu uvek reč samo o severu? Kao da na jugu žive samo sveci, iako se tamo nalazi kolevka mafije, i tamo su aktivne organizacije trgovaca droge. Ali uvek se radi o severu. Zašto? Zato što je sever Kosova jedina prepreka kosovskim Albancima na putu ka punoj nezavisnosti”. I samo zato postoji “ta kampanja” i pokušaj vršenja uticaja od strane zapada: “Mnoge zapadne zemlje pokušavaju da kupe svaku osobu ponaosob na severu. Jednom nalažu da osnuje nevladinu organizaciju protiv mene, a drugima se finansira medijski rad protiv mene. Zato što tim ljudima tamo treba novac, oni to prihvataju. Ali oni imaju i savest, i zato ja dobijam izbore. Ljudi glasaju onako kako smatraju da treba.”

U Berlinu određene državne ustanove na osnovu izveštaja iz regiona, a i izveštaja tajnih službi, u međuvremenu tvrde da su stekle utisak da Vučićev brat Andrej igra aktivnu ulogu na severu Kosova. Ne samo za njegovu “Srpsku naprednu stranku”, već i na taj način što navodno održava kontakte sa krugovima, koji nisu na glasu da 150 posto stoje na tlu pravne države. Ili je to kleveta?

Iako u pitanju nije pomenuto to ime, Vučić navodi po sebi “preduzetnika” Zvonka Veselinovića, osuđenog zbog prevare, koji je prema uverenju mnogih Srba kralj podzemlja na severu Kosova na kome dominiraju Srbi. “Zvonko Veselinović, sa kojim se moj brat dovodi u vezu, stvorio je svoje građevinsko preduzeće 2010, i 2011. godine, kada su današnji lideri opozicije Boris Tadić i Dragan Đilas bili na vlasti. Moj brat se možda dva ili tri puta susreo sa njim. Od 2015. godine ga više nije video. I u čemu je sada problem? Ne znam šta na to da kažem. To je uvreda. Ako vi znate šta je moj brat učinio, a što je pogrešno ili nelegalno, molim Vas da mi to kažete. Sve drugo su strašne laži, koje se koriste jer ne može da se pronađe ništa protiv mene, i umesto toga se pokušava da se kriminalizuje moja porodica”. Navodi da je njegov brat član Glavnog odbora Napredne stranke, i ništa više od toga.

I zaista, kontakt između Andreja Vučića i “preduzetnika” Veselinovića je doduše čudan, ali nije sam po sebi nečastan. Ali u okviru ozbiljnih istraga u slučaju ubistva Ivanovića, sigurno bi ipak bilo uputno da se ti kontakti bliže ispitaju – i makar to bilo samo iz razloga da se dokaže njihova bezazlenost, kako se navodi u Berlinu. Upadljivo je da su učesnici dugo poricali veze između Veselinovića i Vučića – sve dok nekim srpskim istraživačkim novinarima nisu doturene slike, na kojima se vidi “preduzetnik” zajedno sa bratom.

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, jednom prilikom je Andreja Vučića nazvao “sivom eminencijom” u sistemu vlasti Aleksandra Vučića, koja se doduše ne pojavljuje u javnosti, ali vrši uticaj iza kulisa. “On mi je veoma važan. Razgovaramo deset puta dnevno jedan sa drugim. On mi je brat”, komentariše Vučić odnos sa svojim bratom, koji zaista samo malo kasnije zove predsednika na mobilni telefon.

andrej vučić, zvonko veselinovićIzvor: BIRN

I na kraju je još jednom reč o velikoj celini u regionu. Da bi naglasio značaj Srbije, Vučić rado ističe da su Srbi i Albanci najveći narodi na zapadnom Balkanu. To je tačno, kao što i na Baltiku ili u Skandinaviji postoje narodi koji su u manjoj meri mali od drugih. Takođe bi moglo da se kaže i da su Albanci i Srbi posle Rumuna, Grka i Mađara četvrti ili peti po veličini narodi u jugoistočnoj Evropi, čime se ovo značenje donekle već relativizuje. Ali Vučiću je važno da naglasi, da je njemu bitno da se pronađe modus vivendi sa Albancima: “To bi za oba naroda bilo od najvećeg značaja. Ali sa ultimatumima i jednostranim sporazumima to ne može da se postigne.” Ako na Balkanu može da se uspostavi “severno-južna okosnica mira”, “to će značiti mir za naš deo sveta u narednih 100 godina”. Srbija je u 20. veku stradala od brojnih ratova. “Nadam se da u narednih 100 godina nećemo imati ni jedan jedini”, kaže predsednik Srbije na kraju.

Ali neće proći mnogo vremena, dok mediji njegovih prijatelja ne proklamuju opet rat sa “Šiptarima”. Pa makar to bilo samo u novinama.

POVEZANE VESTI

KOMENTARI (209)

Vučić za FAZ: Strašne laži u cilju kriminalizacije moje porodice

Pre samita o Balkanu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upućuje teške optužbe na račun vlade na Kosovu – i odbacuje glasine o vezama svoga brata s kriminalcima, piše nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (FAZ). Tekst Mihaela Martensa, preveden, prenosimo u celosti:

KOMENTARI (210)

Ostavi komentar

Miki

Ko razume Nemački – obavezno pročitati tekst u FAZ-u! Ovaj ga je UNIŠTIO! Suptilno i fino “njemački”…

Deki

Jos jedanput sam procitao tekst na Frankfurter Allgemeine, ne samo da je N1 prevoe od reci do reci nego su i postavljene dve slike sa protesta, jedna Vucica i Putina i slika bata Andreja i Zvonka Veselinovica uz napomenu da se radi o osudjenom coveku zbog prevara.Tekst je pisao korespodent FAZ-a za jugoistocnu Evropu sa sedistem u Atini ocigledno odlicno informisan

Eto

Reče pokojni Đinđić: Možeš da lažeš sve ljude neko vreme, možeš da lažeš neke ljude svo vreme, ali ne možeš da lažeš sve ljude svo vreme.

Deki

Sve vreme!

Joca

Sve je istina Vucicu, znas ti to vrlo dobro, a i veci deo Srbije! Nego, bilo bi dobro da pocnes da pripremas neophodne stvari i popakujes u crni dzak. Tamo ces moci i da pevusis ” sve je laz”…. , do mile volje.

Tarzan

Barbara, je l’ vidiš šta je novinar?

E, Pa

Pročitan je skroz. Ovo mi liči da je pušten niz vodu, pustiće ga još malo da se koprca.

Igor

Aleksandra ne bih Vam bio u Vašoj koži. S druge strane, nadam se da ćete odgovarati za sve što ste skrivili.

Mr.Mulac

Netačne i neistinite stvari (zoveš ih laži) se dokazuju podnošenjem tužbe sudu. To postoji u sistemu da zaštiti bilo kog građana (i predsednika) od iznesenih neistina koje neko izjavi, napiše, javno objavi itd. Nećeš tužiti jer bi se došlo do istine o tvom bratu. Zbog ličnog interesa sedam godina rušiš institucije u ovoj zemlji da ne rade ono šta trebaju po zakonu. Ti si manipulator i licimer koga ovaj Narod ne zaslužuje.

Sys

Odličan tekst, pročitati ga cijelog a ne samo naslov kao što botovi rade. Novinar je pročitao prevaranta skroz! Užas kakvog predsednika imamo… Jezivo

SSSS

Skrozirao ga je.

Deki

Pa Aleksandre, ne bio ti u kozi, naravno da sam verovao u istinitost ovoga sto sam na N1 N1 procitao, pa ipak sam i pogledao sajt Frankfurter Allgemeine, sta reci, to je to.Posebno je zanimljiv onaj deo gde se piminje bata u kontekstu toga da su tajne sluzbe nesto otkrile. Ali sam si kriv, obecao si im nesto, sedam godina ih zavlacis, dozvolili su ti da se izivljavas nad oponentima u Srbiji, da radis sve ono sto njima ne bi palo na pamet u svojim zemljama, sada polako pocni da se pakujes i da razmisljas gde ces. Porusio si sve mostove iza sebe ,ja prosto ne mogu da te zamislim kao sefa opozicione stranke, mozes u Rusiju a mozes i u Urugvaj, hajde lepo, da se ne zdravimo

Dragan

Voleo bih da se tekst ovog intervjua okaci na sto vise glasila da ljudi cuju i vide ovo.

Dejan

Svi lazu, samo ti ne, ti si posten i nikada nisi izgovorio laz.

Coca

Uopšte ne znam šta je tu kome zanimljivo? Valjda je poenta da se bavimo svojim životom i kako da ga učinimo boljim ovde u Srbiji, a ne nečijom porodicom, to jest ne treba valjda da se bavimo ničijom?!

Zoki

Ko će ove silne glupost koje je izgovorio da pročita?

djeram

Evo ja procitala, zahvalna novinaru sto ga je izmrcvario, pa cak i opisao njegovo bednicko ponasanje posle postavljanja nezgodnih pitanja! Hvala FAZ, a posebno hvala N1, sto nam je objavio preveden tekst u celosti!

ПЕРА ЛОЖАЧ

Морате схватити да се он обраћа само онима који му безусловно верују или који ништа не мисле. Ту је кључ.

U prolazu

Eto i FAZ laže?

crni domino

Ma, ceo svet laze; jedino ja govorim istinu!

Maka

Moj tata je drzao okacenu sliku AV. Pre neki dan ju je skinuo.

Маре

Да је обрише или…?

E, Pa

ja držim slike svoje dece i unučića, nešto debelo nije u redu sa tvojim tatom kad drži slike političara, a naročito Vučićevu, njega ni dve sekunde ne mogu da gledam ni na televiziji.

Довла

“Ako je to moja najveća greška i moj najveći problem – u redu. Onda ću sa Vama o tome da razgovaram”, kaže Vučić, vidno iznerviran zbog svojih odnosa sa šefovima medija u zemlji, da bi odmah potom prešao na drugu temu. ” Чим га ” жацнеш” У ИСТИНУ – манипулатор и опсенар “ОДМАХ МЕЊА ТЕМУ”!… АВ….сви га већ превише добро познајемо!..нажалост…

Priznajem, pokušao sam, ali

nisam pročitao intervju. Zapravo, započeo sam – i stao. Ne zato što je dugačak, već, jednostavno, ne mogu. Naviru mi emocije i nagoni. Emocije koje ne želim, koje su mi strane, nikada nikoga nisam mrzeo, i neću mrzeti. A i nagoni. Jednom u životu sam izbacio sve iz sebe, zbog nagona izazvanog salmonelom. Ne želim taj osećaj opet. O Vučiću i ukradenih 7 godina života, pretpostavljam, mnogima od nas, osim, možda, članovima organizovane družine, da i ne govorim. Srbljanovićka misli da Vučić nije za sve kriv. Malagaruski kritikuje opoziciju što i ona non-stop pominje Vučića, pored svih medija njemu odanih – ali, ako je on sve, a sve je on – kako da prenebregnemo pominjanje njegovog imena? A stvari se moraju nazivati pravim imenom. Da, Srbija, srpski narod imaju jasan i sada već možemo reći i istorijski problem. Taj problem moramo nazvati pravim imenom. Vučić. Marionete ili pak plaćenici oko njega ne mogu promeniti ništa, pa da bi se bavili njima. Vođa i organizator svega nije Vesić, nije Brnabić, nije to ni Stefanović. I sam se trudi da preuzme sve na sebe – Vučić. A da li je i on sam spolja navođena, kako to na godišnjicu bombardovanja rekoše oni iz Dss – poslednja Nato raketa – saznaćemo ubrzo.

draga gordana

Ovo je pravi interju u kome Vucic novinara/ku ne oslovljava po imenu onda kada sam sebi postavi pitanje pa jos na njega i odgovori upita novinara./ku da potrvrdi njegovo pitanje i odgovor.

Sutra malo sutra

Krenem da čitam i onda kažem ja meni : šta ima da se čita kad će dotični samo da se rita sam sebe da pita kako da postane drugi tita!Ps sve što kaže laže!

Laku noć Srbijo…

Dragi naš predsedniče, bilo bi veoma lepo i pohvalno da daš intervju za “Danas”, da gostuješ kod Jugoslava Ćosića, kod Olje u “Utisku”. Nemoj iz Kine, Nemačke.. da nam se obraćaš, nemoj srećo, nemoj danas”….

Dr

Jaka mustra i porodicu stavlja ispred sebe ne bi li zastitio sebe. Vajna junacina doduse i radikal, tako da to ne treba da cudi. Ako ga neko bude pitao sta je juce rekao, danas nece umeti da odgovori sta je onomad slagao

neregistrovan čitalac

…reče neko kome je laž način života, neko ko je decenije bivstvovanja utrošio besomučno lažući samo da bi celu zemlju ščepao za gušu. Da bi za 7 nesrećnih godina posrnuloj državi uspeo da potpuno prebije noge i od nje načini bogalja što sedi u evropskom ćošku sa odrpanom kutijom ispred sebe da prosi u prolazu bačenu paru. Živa, hodajuća laž, koja se nikada nije kandidovala za predsednika, nikada smanjivala penzije, nikada dovlačila nepismene partijaše na funkcije o kojima nemaju pojma. Čovek lažnih identiteta, lažnog života, sa lažnim prijateljima, lažnom podrškom lažnog naroda u svom lažnom svetu stvorenom od bede prodane za sendvič, lažnih aplauza, od jada ljudskih sudbina ucenjenih i sateranih u torove za lažno oduševljavanje. Patologija karaktera jednog lažnog čoveka koji ne može da spava jer su mu i mir, i spokoj, i savest čista laž. Kome će na kraju glave doći sopstvene laži. Ruke se i usta pozlatili autoru ovog teksta, i onome ko nam ga je preneo.

Predrag

Bravo za komentar.

Pavle

@neregistrovan čitalac Bravo!

crni domino

Sve je istina sto su objavili! Vise ti ni botovi ne veruju tvojim lazima Vucicu! Sazaljevam te iako si mi predsednik! Ma koji predsednik, FUJ!!!

“Nisam ja, i svi to znaju”

Ko ovom čoveku veruje ili je lud ili plaćen da veruje tako…

Qm.

Polako pocinjem da razumem sistem botova u vladajucoj stranci, ako se za miting i autobus dobija 1 k. Voda i 2 sendvica i mozda 1000 dindzera verovatno se za davanje + i – na forumima dobija kafucino, zato svemocni kaze da nepije kafucino jer ga daje botovima..

Musavi Kestendzija

Odlicno. Za potpuno razumevanje situacije, potreban bi bio i nastavak. Sada FAZ da napravi intervju sa Merkelovom i pita “Zasto podrzava autokratu u Srbiji?” Zasto govori da Srbija ide u dobrom pravcu i da je zadovoljna napretkom demokratije u Srbiji?Moze i pitanje Merkelovoj i krace ” Zasto Vlada Nemacke podrzava autokrate na Balkanu? Samo sto bi odgovor Merkelove bio smuslen “Pa da bi se u tum zemljama jeftino razvlacili kavlovi za nasu industriju!”

Žabokrečina

Savršen tekst koji, između ostalog, pokazuje koliko se dobro predsednik snalazi u razgovoru koji se ne vodi sa novinarima (rekao bih neuspešnim imitacijama istih) koji pitanja postavljaju u formi ulagivačkih konstatacija, ili sa samim sobom gde sam postavlja (unapred pripremljena) pitanja i na njih odgovara sa vatrenošću beskompromisnog borca za ideale, pravdu, istinu. Taj čovek može jedino u tim situacijama da deluje ubedljivo. Na prava pitanja pravih novinara on jednostavno ne može da da nikakav konkretan odgovor. Isto se, verujem, odnosi i na hipotetičke sagovornike i njihove argumente u hipotetičkoj debati. Interesuje me kako će ovaj njegov intervju preneti njegovi mediji. Ipak, neće mu ovo naneti neku političku štetu. Ipak se u ovoj zemlji magla uvek prodavala po dobroj ceni. Zato joj ovako dobro i ide.

Sunđer Bob

Autodidakt. Amaterizam u svim oblastima. Tužno.

Josarian

Ono što me zaista zanima, onako, iskreno je da li je ovim botovima, udaračima minusa dozvoljeno da pročitaju članak na kome su zaduženi da stvore utisak da velikog Vodju podržavaju svi ili bar ogromna većina? Da li se njihova “pravovernost” dovodi u pitanje ako pročitaju članak i ako svaki deseti pomisli da je možda svaki deseti deo onoga što je napisano istina? Ili su ipak u pitanju profesionalci koji obavljaju posao za mušteriju, ne ulazeći u aspekte istinitost, činjenice ili moralnost?

Boris

Procitali ga Nemci. Trebalo je samo par dana slusati i citati sta se ovde desava. Zao mi je zbog nas koji istinski hocemo evropske vrednost…

Zabaohau

Molim te, Aco, brate, Srbine, rođače, prijatelju, daj ostavku, idi, da probamo da nekako spasimo što se spasiti može!

Au

Kakav izuv ! Počelo fajtanje, nema više zaustavljanja.

Đilas budući predsednik

Gde ima dima postoji i vatra .Brat mu nije nevinašce.

Lignjasti kokosar

Procitajte intervju sa onim Visekrunom, koji je dosta vremena bio Vucicev najblizi saradnik, dok se nisu podzapali, detaljno je objasnio ulogu svakog iz sadasnje vlasti, a pogotovo bratovu! Imate na You Tube-u!! Da se sledis!

Qm.

Ajde…

Ratomir

Stekao sam utisak da je Predsednik Srbije u razgovoru sa DW ponovio matrice koje su od ranije iznete u javnost. Uz to bez namere da vredjam bilo koga po mom uverenju prisutan je Minhauzen sindrom kao oblik prikazivanja sebe kao zrtve od jedne strane da bi se izbeglo objasnjavanje stvarne situacije. To je toliko star nacin izbegavanja konstruktivne saradnje da mu se pocetak ne zna. Ono sto je bitno, sto ne moze da se menja. To je da ako koristimo termine iz boksa Predsednik Vucic je kontras u borbi moji samo reaguje na napade a ne fajter koji ima kreativan pristup u borbi i napadima pokazuje spisobnost da nalazi resenja i put do pobede. To jasno znaci da nema sposobnost da nadje resenje kao vizionar i drzavnik sto je posledica prethodnog konfliktnog ponasanja cime je stvoreno vise strana u regionu koji ne ocekuju od Srbije da ide putem resavanja sukoba vec medijsko propagandnim nastupima odrzavanje status quo-a. Promena na bolje nema a novi sukobi su u izgledu.

Krajisnik

Ovako bi izgledalo kad bi novinari radili svoj posao,postavljali pitanja na koja ovaj naš ne voli odgovarati

Ђоле

Само једна мала исправка… Немојте, молим Вас, писати “овај наш”. Није то наш човек. А и превише га помињемо, па макар то било и критички, а зна се да је и добра и лоша реклама увек и увек реклама. Тепамо му чак и кад га по злу помињемо. Шизофрено скроз.

Cwetko

Odličan intervju FAZ-a koji dokazuje stanje u državi. Samo je šteta što neće stići do širokih narodnih masa koji su zatupljeni rijalitima i režimskim vestima.

Mićko

Mama, rodi mi brata, Da i ja budem glavni baja, Bar dva sata!

Samo pitam

A kad je SNS jurišnik Milenko Jovanov suprugu Vuka Jeremića proglasio šeficom narko klana? Šta ćemo sa time?

PAVLE

CARE,… TEK CEMO DA CUJEMO O TEBI.

Milan

Lako je tebi kad imaš brata, pa može da te štiti i brani. Kad se u dvorištu igrate rata, on uvek stoji na tvojoj strani. Od svih je bolji. Od svih je jači. Zato brat tako mnogo znači. Lako je tebi kad imaš brata: smeš da se praviš važan pred svima. U bioskopu nema karata, on samo trepne i – već ih ima. Na utakmici nigde mesta, on samo migne – tri klinca digne. Poznaje svakog konduktera. Poznaje svakog poslastičara. Ima u gradu tristo drugara … Mika Antić

Vesna

U porodičnom životu, ljubav je ulje koje smanjuje trenje, cement koji povezuje, i muzika koja stvara harmoniju. Cuvajte svoju porodicu od svih onih koji ne znaju koliko ona znaci!

clan elite

Boze Vesna, sta Vam bi u ovom konkretnom slucaju??

Parciv

aspirin i caj su najbolji za groznicu. Proci ce to. Ono sto nece dugo proci su rezultati, tj. Steta, koje je ovaj vrlo bolestan covek napravio.

Mihajlo

Razbucao ga novinar “k’o Panta pitu”

djordje1990

Evo verujem i ja 😂

Sir Oliver

Čudna podudarnost : Briselski sporazum + odmah posle, izlazak ŠEŠELJA iz Haga?

Sir Oliver

– “NAŠA BRAĆA TURCI”….. – 10 mil. Eura Srebrenici, – Autoput za Tiranu, – Etihad, – Bgd na vodi, – PKB, – Arapi u Vojvodini………. DA LI OVO IKOME NEŠTO ZNAČI.?

Vikar

Odavno nemam stomak da ga slusam ili citam.

Slobodan

Zlo od coveka!

Eliot ISTINIĆ

Čovek je šokiran samom činjenicom da iko drugi sme da laže , sem njega lično.

Dusko

ma šokiran je da ga neki novinar pita nešto što ranije nije dotureno ! Sećatae se onog intervjua sa Crvenog trga, kada se je novinar Pinka počeo da zahvaljuje na intrvjuju a preCednik ga upitao “a zar nisi hteo da me pitaš i …..”? Ali ovo jwe “truli” zapad, nezgodacijz!

Čika AVdolf

Neverovatno?Ko je u pravu,celo selo ili ja?Ja naravno!To je ta logika!

Vuk

Kriminal vas kriminalizuje!

Ignja

Sta je tu cudno.politicar i porodica treba da budu pod stalnim nadzorom javnog mnjenja a ne da su nedodirljivi i da se ne spominju i kontrolisu Naj jednostavniji nacin je transparentnost sa podacima iz imovinske karte .otvori vucicu kartu porodice i svojih ssradnika sa porodicama i ako je sve cisto nema price.cik ako smes

Laku noć Srbijo…

Saberi se ako možeš i NE LAŽI, već te i vrapci znaju.

Bisenija

Šta nije istina u svemu tome? Ti imaš porodicu koja pliva u blagostanju. Toma Nikolic takodje,Karic,takodje! Šta je sa narodom i njihovim porodicama koje služe tajkune za 30 hiljada? Vracajte pokradeno narodu, ne nazivaj narod fašistima,ne šalji policiju na narod,podnesi ostavku.

SSSS

Kao da njemu kršenje ustava predstavlja neki problem. Da parafraziram Boru: on ga prekrši pet-šet puta u roku od tri minuta.

U-ta-ta

Vucicu – čitaš li Ustav Srbije?

VJ

Muka mi je da citam sve ovo…

Vesna

Pa nemoj da čitaš !

istinoljub

Neko nam je nametnuo obaveze iz briselskog sporazuma? Zar onda ne povedosmo sa 5-0? Setio je se zakona i Ustava, svojih ovlascenja. Jer “moze biti uhapsen”. Da li je potpisani Briselski sporazum u skladu sa Ustavom, zakonima zemlje? I zar sam nije trazio i pristao da se pregovori podignu na nivo predsednika , mimo sopstvenih ovlascenja. Da sam odlucuje i o svemi se pita. Pa se jos i hvali da je ispunio 100% onoga sto je bilo na njemu i Srbiji. A ko je odgovoran i kriv ? Sve neki drugi.

John

“U intervjuu sada, međutim, navodi, da korektan prevod za “veliki” nije engleski izraz “great” (ili na nemačkom “gro”), već “big”. ” Znači, kad se na srpskom kaže Katarina Velika (ili Petar Veliki, Fridrih Veliki), to se na engleski prevodi kao Catherine the Big (Peter the Big, Friedrich the Big)? Nisam znao… “Da li je Vučić prema tome hteo da kaže za Miloševića da je bio “jak” ili “debeli” lider” Koliko ja znam, JAK se prevodi kao “Strong” (možda bi moglo i “powerfull”, ali to više odgovara kao prevod za “moćen), a DEBEO se najčešće prevodi kao “fat” (ima još mogućih prevoda, među njima i “Large”, ali nema “Big”).

Tom Sojer

A, da Vučićević objavi ovo u Informeru? Može i u nastavcima.

Georgije

Istine ili laži…Ako opet izgubim za gradonačelnika,neću se baviti politikom već raditi u bratovljevoj firmi!Neće biti partijskog zapošljavanja,svi tenderi će biti javni,direktori će biti birani na konkursima!Beograd na vodi će biti završen 2018. kao i brza pruga do Budimpešte,naravno pošto su do 2016. završeni auto putevi…

1955

Da li neko ima snimak ispred skupstine grada beograda kada je izgubio od Đilasa kada je rekao da napusta politiku i da prelazi da radi kod brata u prifatnoj firmi da mu pusti da vidi kakav je LAŽOV .

Небојша

Готов си…

veseljko

Redovno se pojavljuje ovako glup kometar ovde.

Anti bot

@veseljko Nemoj da si nervozan. I vi botovi cete stici na red. Nece to proci nekaznjeno.

Raca

Sta ,nisu mu ranije da li pitanja? Auuuu …..

sto se sekiras ako si cist

Onomad ’99 preko noci objavili spisak ciljanih sankcija i zaplene imovine u inostranstvu svima koji su podrzavali Slobu. Nema razloga za paniku i uznemirenost, je li da?

Gledalac

Ma nije nego… Pa nek je i trećina tačno kako se govori pa je mnogo…

Boki

Nadam se da ce AV imati priliku da ovo dokaze na sudu.

Mare

Istina boli..

Blonde

Ne može, a da ne “potkači” N1, Danas, opoziciju i “neke” građane!? Ostali su ok!? Pa, ako je tako, i ja bih se usudila da “potkačim” njega! Prvo, drago mi je da je tamo “pročitan”, no, ne budimo deca, zato su ga i tapšali svih ovih godina. Zbog toga, baš me briga i za njih i za njega! Za njegove “napore”, “trudove i porođajne muke”, za njegova prenemaganja tamo i bezobrazluk ovde. Za krokodilske suze i iskolačene oči. Za trenutke samokontrole uz dramske pauze, kao i za momente kad se brecne na novinrare zbog najobičnijeg pitanja koje mu nije po volji! Briga me i za batu, koji poput Fantoma noću obilazi Srbiju i kaže, ovo ti je cena danas, potpiši ili će sutra vredeti upola manje. Za njegove članove, poslušnike, one koje prete, navijače, ćelave i kosmate, za ulizice, bahate činovnike, botove na našoj grbači, napredne psihologe koji smišljaju spinove, MA, BRIGA ME ZA SVE NJIH. Zemlju su opustošili gore nego skakavci, građani poniženi, sve više bolesni, mnogi beže, mnogi ćute, mnogi se mire sa sudbinom. Ja neću i ne dam, ne dam da me najgori prave budalom, da radim nikada više za nikada manje, da me stavljaju u isti koš sa botovima, dok mi deca čekaju beskrajne redove kod lekara, da sve plaćam privatno, dok oni otimaju, ne dam! Ja hoću da se desimo MI, da mu pokažemo ko smo, šta smo i kakvi smo, ionako nas zove neprijateljima, hajde da vidimo, ko je ko!? Baš me briga za Evropu, uredimo Srbiju, zakone, institucije, Ustav! Za nas! Pokažimo samopoštovanje, pa će nas i drugi ceniti! Sami ga sklonimo, nismo maloumni!

034

Bravo ….

Jovan melic

Kaži ti meni šta bi ti hteo.Da ti dodju o ve lopuža pa da te i dalje dele.Razmisli za koga si.Ja nisam za A V I SPS Treba da predstavite ovaj ili onaj je sposoban da Srbiju vodi.Dosta nam ovih već 30g i slušamo jedno te isto.Budimo jednom složni.

da…

Ima nas!!!

Dr

Jovan melic@ Takvi kao ti ” svi su isti” su za nijansu nizi na lestvici ispod bota. Kad ces shvatiti da je demokratija sistem u kome nikome tata nije ostavio u amanet da vodi drzavu. Koliko je samo puta ponovio” ja ne znam kako cemo dalje ali skupicu hrabrost,bla,bla,bla”. I sve ja,ja,ja. Kao da nema neko drugi koji ce imati mozda neko konstruktivnije resenje. Ali ne vlast,moc i njegova opijenost istim uvesce nas u propast. Poenta treba da bude NEMA NESMENJIVIH. A kako sada stvari stoje vladace kao faraon sto rece prof. Teodorovic do kraja zivota jer nas narod voli sliku diktatora u dnevnoj sobi tik pored ikone sveca .

Blonde

@Jovan melic, ja ne bih hteo, žena sam. Hoću zakone, institucije, Ustav, poštovanje tih zakona i vladavinu prava, da važe za sve- jednako! E, onda, ko god bio, neka se usudi da pljačka i zapošljava zbog članske karte! Da li ti razumeš pojam, država. To nije jedan čovek, to je sistem, uređeni sistem gde nema povlašćenih. Kako do toga? Redom, ako treba smenjivaćemo jedne po jedne, dok ne stignemo do cilja! To, čekanje na mesiju, okači mačku o rep, niko nikada nas nije pljačkao i delio kao ovi!

Kapetan

blonde,treba da govoriš na protestu!!!OBAVEZNO!!

SRBIJANAC

SESTRO MILA, NEZNAM STA DA TI KAZEM! ZIVA BILA!

Ђоле

Особе попут овог “Јована” су најгоре. Горе од ботова, па чак и од малобројних искрених симпатизера. Веровали или не, празноглаваца попут Јована има и мећу образованим људима од којих никада не бисте очекивали да буду баш толико плитки и неразумни. То чувено минирање типа “Сви су исти”, “Курта-Мурта” итд. је најбоља подршка владајуђој гарнитури. Највеђи успех ове екипе која се устоличила лежи баш у томе што су успели да убеде толики народ да су “сви исти” и да су избори узалудни. Нису сви исти. Нису избори узалудни. Земљу не води један човек. Држави треба систем и чиновници који служе систему. Стручњаци а не аматери.

Ivan64

@Blonde Bravo

Smislov

Naslov mi je dovoljan, ostalo ne mogu ni da čitam. Muka mi je.

Jelica

U Srbiji mozes da lazes i mazes jer su uzurpirao sve sto se moze. Kad te intervjuisu stranci, e, to je druga prica. Zapluces se na svakoj temi. Najbolje sto mozes to je da places, dramis i prenemazes se. Odlucno, neka vide ko si i kakav si.

Zemunac

A,Savamala?

Zemunac

Zaboravih ,Pancicev vrh….ima toga…..Asomakum,bese….

BGD 011

Kako te nije sramota! Pa ti deo svog naroda smatraš fašistima! A tobož si zaboravio svoju fašistički izjavu 100 za jednog!

Bole

Kako su razmontirali laži velikog vođe i prikazali ga onakvim kakav jeste, jeftini i lažljivi diktator. Ovo je pravo novinarstvo!

Farkaš

Kula od karata se ruši. Mnogo si se iživljavao nad nama i to su videli i shvatili sa kim imaju posla. Nije mi te žao jer sam klateralna šteta tvoje pogubne namere ne politike. Mnogo si upropastio Srbiju MNOGO..

Smislov

30 godina nas radikali urnišu….. Dokle?

Gotov si

Bez slika, molim. Hvala.

Simpatizer

Upravo to! Bez slika. U stvari, može i slika, ali neka spontana, a ne ove profi. Neka “bez šminke” i “iz potaje”.

netko

koji je ovo sou..pa on nemackog novinara ubedjuje da je glup i da laze… stata sto nema ovakvih novinara kod nas, vucic je jednostavno kao covek, i kao pojava nesposoban. zato ni ne izlazi na duele sa djilasom ili obradovicem jer bi ga ovi pojeli za dorucak. ej..predsednik jedne drzave, samoproglasen kao najpametniji se raspada od intervjua sa jednim obicnim novinarem. na bilo koje teze pitanje ne zna sta da govori ili ponavlja jedno te isto sto sa temem veze nema. jedino ko je gluplji od srpskih politicara je srpski narod koji takvima daje vlast u ruke.

Predrag

Ima i kod nas dobrih novinara ali kod njih Vučić ne sme da ode.

Pavle

Bez vređanja, molim! Glup, gluplji… narod, to je stil (nadam se uskoro bivšeg) predsednika.

netko

@Pavle.. A sto da ne kazemo istinu vec jednom?? a to je da je narod kriv za sve sto mu se desava u zadnjih 30 godina jer se kontantno pali na gluposti i veruje lazima. Da narod bira postene i sa stavom, da se ne prodaje na price o bogacenju plackanjem tokom ratova i glasove za sendvic danas bi ziveli barem na nivou iz 89-90 godine proslog veka kad je u usporedbi sa ovim danas srbija (jugoslavija) bila sila a narod ziveo normalno od svoje plate. Imali bi blate od barem 1000 evra a ne ko sad 200-250 prosek (mante me svi statistika sarlatana sa vlasti o tome kako je prosek 600evra). A sto je najvaznije imali bi uredjenu drzavu i politicare koji ne psuju svakodnevno ko pijanci ispred prodavnice (zamislite merkelovu ili putina da psuje na svoj narod ko na stoku, ne ide jelda? jer su oni iako su politicari gospoda).

master

Netko,odlican komentar,ja uvek govorim da nisu krivi korumpirani politicari i kriminalci vec gradjani koji slepo veruju lopovima i prevarantima,oni su glavni krivci.Tesko je za razumeti da se o vecini politicara zna ko su i sta su a narod to trpi i podrzava vec decenijama,nista se ne manja na bolje uvek neki isti uzjasu,kradu drustvo i obogate se na brzinu,zar je to normalno?Izgleda da neki uzivaju da gledaju bogatstvo onih koji ih varaju lazu i kradu oduzimajuci im pravo na normalan zivot,neverovatno ali i stinito.

Simpatizer

Ne bih baš rekao “nesposoban”. Ima iskustva i “kilometražu”. Ne treba nikog potcenjivati. Samo sa distance, objektivno, po zakonu, u stilu “tu su paragrafi pa zagrabi, nek isto je i đavolu i đakonu”, što bi rekao tip iz Novog Sada. Time ko je ispravan, a ko nije treba da se bave institucije (zdravstvene, pravne i druge), kao što se to radi u normalnim državama.

Ustav

Ti si svima nama, koji ne misle kao ti, stavio metu na čelo… Ti nas nazivaš fašistima, lopovima, a jedino ste ti i tvoja partija upravo to… U jednom više partijskom sistemu, ti sve one koji nisu u SNSu, nazivaš lopovima, izdajicama, fašistima…. To je bolesno čoveče, to nije normalno!!! Ne zna se ko je opasniji, ti ili ovi tvoji poltroni koji ti podilaze.

Bnm

Pink i Informer ! Jadna je ta zemlja koja ima takve medije. U Francuskoj i Nemačkoj počeli su gluposti da prenose iz tih medija,šta sve pišu o Evropi uz obavezno da su bliski sa Vučićem.Sramote Srbiju!

Miloš

jadna je ta zemlja koja ima takve ljude koji veruju u njive naslovne strane. Promeniće se garniture na vlasti ali narod ne.

Robijaš��

Pa Baron prvorođeni stalno (al stvarno i svaki dan) krši ustav, a šeta se slobodan ko bela lala.

Dejan

Kaže čovek koji neistine priča kako otvori usta. Pa kad nema nikakve potrebe on izmišlja da je radio u prodavnici šrafova u Londonu, da obilazi knjižare u sred noći i slično… da ne počinjem sad o nekim ozbiljnijim stvarima… Patologija.

istinoljub

O cemu se ovde radi? BIRN i KRIK su objavili neke slike, postavili neka pitanja. Preneo je N1. U NIN-u, o Andreju Vucicu, radu SNS-a, govori bivsi gradonacelnik Apatina, clan SNS-a. To je blacenje porodice i napad na Vucica? I to napad od opozicije? Dok je Vucicevic primer slobodnog i profesionalnog novinarstva. Platio je tolike kazne za objavljivanje lazi i napade na Djilasa i neke druge. Tu je Pink koji placa kazne, po presudama i sto ne objavljuje presude.

Vulverin

Konacno pravi intervju, bez monologa i pripremljenim pitanjima. Sada svi mozemo da vidimo da je predsednik daleko od superiornog, i da u njegovom sibicarskom maniru pokusava da izbegne istinu. Ovakva pitanja FAZ znace, da svi sve znaju, i da ce Vucic uskoro u istoriju.

Monty

Najjace je ovo kako DJV podrzava njega, ali ne i njegovo sutranku….Hahahahahahahahahhahahah. Ovo treba negde uklesati za buduce generacije da se vidi i zna sta se desavalo u ovoj drzavi.

Candy

Auuu dobro ga je razbucao novinar. Zadovoljna sam

KPGS

Kako su ga izrešetali nemači novinari!!! Care, pa nisu to ovi naši sa bapred pripremljenim, lepim, pitanjima!!!

kgb sou

Strasne lazi su rezervisane samo za tebe da ih izgovaras na tudji racun. Kako sejes, tako i zanjes!

Dragan

Dosla maca na vratanca..BRAVO za nemacke novinare ….konacno .Raskrinkati Bracu Vucic

Višnja

“Nikada ne kukam i ne žalim se na drugu stranu” – ovo mi se najviše dopalo. 😀

Leskovcanin

I opet, mukica iz Bugojna. Ma nije tvoj brat sa krimosima, samo voli da se slika sa njima. Ej, kada te puste niz vodu ides u mardelj. Mogao bi svoje Bugojno, da nam ne budes na grbaci.

Sopo

Mozda su lazi o tvojoj porodici ALI sta cemo sa tvojim najuzim saradnicima i ostalima iz SNS.

domicilna nistarija

Znaci Andrejeva Skoda iz 2006 izgleda kao Mercedes samo zato sto je stavio znak Mercedesa na Skodu, kao sto si i ti stavljao na autobuse?

naivan

I ono, kada je dobio stan za vreme bombardovanja je napad na ugled.

zana

Koliko to botova ima kad “glasaju minus” po700-800 puta , a znam tacno da je moja komsinica bot i ima platu oko 40.000,00 din. pa sad pomnozite, i gde idu nase pare. Ne vrede mu ni botovi ni “minus glasanje” pasce vrlo brzo zbog svoje bahatosti.

Tarantino

Ako ti je bata posten sta trazi sa krimosima?

Polis

Iako su ga procitali, ON ne odustaje. Sve ono sto mu ne odgovara obrce za 180stepeni. Prosto mi se namece pitanje, jeli bilo intervja, ili su novinari FAZa ‘prepisivali’ iz nezavisnih medija. I naravno, napad na DJilasa, Jeremica… i par nezavisnih medija. Ali, koza ipak, pocinje da mu bude tesna. Svaka cast N1.

Kragujevac

I ti lažima ugrožavaš moju!!!! Dete ste mi nazvali FAŠISTOM,jer ne može da se zaposli NIGDE!!!!!!

Има једна песма

Лаж,све је било лаж,свака твоја реч,председниче мој.То ви што кажете и мислите да је истина, али има и оних који знају праву истину и почеће да причају. Многи ваши блиски сарадници по кулорима полако олакшавају душу.

X

…” i odbacuje glasine o vezama svoga brata s kriminalcima” Pa dokle vise lazi??? Zna cela Srbija ko ti je i sta brat,dosta vise j…. u zdrav razum!!!!

Неша

Напад на породицу председника Вучиђа је нешто нечувено! А ова опширна и , као, реална анализастања у Србији опет се своди на критику Србије и председника Вучиђа! Чак ми већамо Косоваре називом Шиптари! Шта су они сад кад их Европа мази и пази, нису више то што су вековима били? Сада су криминалци, терористи и политичари који протерују Србе, краду им и отимају имовину,ваде им и продају органе, руше споменике и цркве али се врећају на назив Шиптари!

Zakon

Šta je s tobom čoveče? U kom univerzumu živiš? Zar ti nisu rekli, da ima i onih čije se mišljenje ne zasniva na lažima Pinka, Informera i ostalih Gebelsovih medija…. Vrati se u realnost i dozvoli institucija a da rade svoj posao… Svako ko je radio u skladu sa Zakonom, ne treba da brine, ko nije, bez obzira o kome se radi, mora u zatvor! Veoma prosto.

Botox

Da li će imati konferenciju za medije? Baš bi bilo zanimljivo! Ovaj ga je urnisao!

Raja

Ovo se narode moj zove pocetak kraja tvoje dugogodisnje vladavine. Cela Srbija zna sta radi tvoja bratija. Sad i ceo svet. ISTINA UVEK IZADJE NA VIDELO! Pravda je spora, ali dostizna!

Goran

Potpisite autora teksta!!!

Goran

hvala!

Miloš

Vučić priča o lažima…. Hhaahahahah

Helena

Opozicija je cisto zlo.Nije mi jasno sta bahati politicari opozicije,imaju od toga sto pricaju lazi o Predsedniku Srbije i sto prozivaju njegovu porodicu.To je tako nevaspitano,da ja nemam reci.Zar misle da ce gradjani poverovati u njihove lazi?Pa naravno da nece.Ono sto gradjani cene jesu rezultati koji doprinose boljitku.Ocigledno je da takve rezultate opozicionari nisu bili u stanju d aostvare.Zato nikada nece imati podrsku gradjana.

nebojša

helena o kom boljitku ti pričaš? možda si dnte političara ili pevača?

Jelica

Helena ,jel pao sendvič ili su oni sa mutinga bili pokvareni.

Obrad

Morate hitno da se provozate beogradskim metroom i biće vam bolje.

Kapetan

Provalili su ga ,vidi se po pitanjima ? Sledeci intervju slede pitanja o Beogradu na vodi,PKB,Galenika,Stanko Subotic ….

Aleksa

Jednom nedeljno ovakav intervju na RTS i drugim nacionalnim televizijama i u domacim novinama – i pada na izborima.

Pavle

Kada bi on hteo (smeo) da pristane na intervju na RTS-u. O duelu da ne govorimo

Setam dakle nisam rob

Odavno nisam procitao lepsi intervju i uspesnije skinuti masku nekom politicara. Mada ovaj i nije politicar vec covek kojem treba strucna pomoc

Dragojlo

Notorne lazi koje se pricaju o predsedniku Vucicu i njegovoj porodici su nerealne. Te lazi eksploatisu lideri SzS da bi sto vise poremetili Srbiju koja ide ka boljoj buducnosti.

Boško

Tako je Dragojlo! Svom snagom u “naprednu” budućnost Srbije! Svaka čast na tvojoj podršci napretku Srbije pod našim dragim predsednikom! Bljak..

Kinta

Hahagahahhgaassshaaa vise cak ne mozete ni da me iznervirate,sendvicari!

Milan

Dragojlo odlazi ti Vucic u proslost polako ali sigurno cim pocinju toliko negativno da pisu na zapadu.

Jadna smo mi zemlja

@Dragojlo mislis sigurno na busducnost?

Imaginarium

Blago tebi ako veruješ u to što si napisao! Obrazloži boljitak…

domicilna nistarija

Buducnost je u vestackoj inteligenciji, odnosno, botovima.

Iskreni Balkanac

Salis se, jel da? Postoji li zreo covek koji bi ovako nesto mogao ozbiljno da napise?

Bez imena, bez cenzure

dali se ti javljaš iz Zanzibara odvojen od svake realnosti u Srbiji❓

NN

E moj Dragojlo AV je največi lažov od politicara od kada pamtim u Srbiji.

Haz

@Dragojlo burazeru, potrudi se da ljudi ne shvate odmah da si bot. Ovako izgleda jadno

Gile

Kada ce N1 prestati da objavljuje botovske komentare. Citamo ih na 99% sajtova, ne moramo i ovde…

Auuu

I tako je on dao svoje vidjenje sebe, za nemacku stampu ravno providjenju

deda sa Dunava

svi su te procitali vucicu cekamo dan kada ce te pustiti niz vodu

Marijana Milic

Ko je kriv?Ko je ta greska pitamo se svi!Damo nemojte misliti i reci da je narod kriv.Zaveden,jadan,bedan vec cetvrt veka,Ko je kriv?Onaj ko je jos u onoj nedodjiji Srbiji ziv.A pitanje dokle!?

Gillien

Doslo vreme, nema vise “tapkanja” po ramenima.

Ana

Čitaju te, Aco Srbine, kao Bukvar. Bravo za N1 što je ovo preneo.

Sojic

Pinokio zna nekome da kaze da laze?!?!?!?!

searchlight….

Interesantno je, da dok se na sav glas godinama prica o Kosovu, prestonica Srbije je izvrnuta naopacke….Premestaju se zeleznicka i autobuska stanica, a ne zna se gde, rusi se sve sto im smeta, prekopavaju se ulice, i to sve odjednom, gradi se novi, ogroman grad na Savi, ugovori su tajni….

Katarina

Porodica je sveti hram i niko nema pravo da to skrnavi lazima i klevetama!

Penzioner iz jadnog Barajeva

ako imas podatak da je laz objavi

Nikad nikome izvini

a zasto mislis da su to klevete? Sta ako je 1oo% istina???

Antibot

Znaci politiar ne sme da se druzi sa kriminalcima, ali porodica moze

Mile

Kako ih nije sramota da vredjaju porodicu. Nije bitno koja persona je u pitanju. Nije u redu da se dira bilo cija porodica a pogotovu kad je predsednik drzave u pitanju. To se ne zove demokratija, to je cist bezobrazluk!!!

Beks

to se zove Familijokratija !!!!

Kapetan

U pravu si!!Samo ako se clanovi porodice ne druze sa dilerima droge,ako ne nose 300 000 e u torbi ….

Smešni ste

Vauuu, znači pošto je u pitanju porodica, može da radi šta god hoće?

Mitke

…. pogotovo napadi i vredjanja na gospodju Natasu Jeremic koja nije u politici ali je supruga Vuka koji je u opoziciji… tek to je cist bezobrazluk.

Dejan B.

Osim ako je to supruga Vuka Jeremica, onda je OK.

čile.kg

pa on vređa sve koji nisu za njega uličarskim rečnikom da su bitange …huligani …neradnici …idioti….budale …fašisti …to za tebe nije vređanje porodice i naroda …eeee jadni ste NAZADNI robovi .

Mira

Istranzirao ga novinar.

Oficir Oficir

pa nije mu ovo sarapa ili djv ili hit twit hahaha

Željko R

Nikada ne kukam i ne zalim se na drugu stranu, kaze Vucic???

Igor

Jadan a on ni kriv ni duzan

Oficir Oficir

rodjen je za zadrugu…sam sebe hvali ja ja ja ja ja ja

Dejan

Ha ha Vučićević kritikuje SNS,pa ništa smešnije nisam skoro pročitao.ko te ne zna skupo bi te platio

istinoljub

Taj Vucicevic je vise puta dobijao sudske presude i placao kazne zbog lazi, Djilasu konkretno. To nije blacenje, vec slobodno i nazavisno novinarsvo? Kada KRIK, BIRN, NIN pisu, prenese N1, objave slike, postave pitanje, to je blacenje porodice?

Krsta

E sada je prvorodjeni naucio sta je slobodno novinarstvo i pravi novinar profesionalac.

Sanja

Porodica je kompas koji nas vodi. Inspiracija da dosegnemo nezamislive visine, i uteha kad povremeno padnemo, stoga ljudi ogrezli u mrznji diraju u porodicu!

Kale*

Ma, nemoj…

Diplomorani građanin

Poštovana Sanja, gospodin o kome pričate indirektno i direktno utiče na živote nas i naših porodica već 7 godina ali se o tome ništa ne priča. Ova njegova izjava je želja za samopovređivanjem.

Penzioner iz jadnog Barajeva

cudne porodice nasih diktatora !!! Milosevicev sin “zaradjivao novac branjem voca u Grockoj”- kako rece njegova pok. Mama. Aovo sa napadom na njegovog brata stvarno nema smisla,osim ako nije istina……

kgb sou

tako je vucic dirao u Jeremicevu i Jankovicevu porodicu, ali je njemu izgleda dozvoljeno to da radi. 😋😋😋

Dragan

Ma naravno,tvoj brat je samo clan SNS i to u slobodno vreme kada mu privatan biznis dozvoli.E sad, sto se SNS šerifima po Srbiji tresu noge na pomen njegovog imena je samo puka slučajnost.

Angelina je bila u zgradi

Kriminalci u svakome vide kriminalca. Bitno je da narod zna da porodica Vucic nema veze sa tim. A psi neka laju vetar ce da nosi. Podrska porodici Vucic!

Nevreme u Srbiji

ŽESTOKU GREŠKU UČINIH SA+!!!

Dragan

Podrska Kriminalcima xaxaxa

Diplomorani građanin

Mene samo interesuje šta će sav ovaj svet, koji je stao u odbranu vrhovnog komandanta i njegove porodice, da kaže kad klupko bude počelo da se odmotava. Da li će i tada da lupaju minuse?

Mile

Ma jok, sa kim ti je sin bio u Rusiji na prvenstvu, sa kim ti se brat viđa kad dođe na sever Bačke, sa akademcima možda?

Slobodan

Sarlatan,koji se nezaslyzeno nasao na poziciji da nesto odlucuje.

Oliver

On govori o lažima!!! Kad Vam se dotični obrati sa “dobro jutro”, slododno obucite pidžamu!!!!

Oliveru

Olivere ti si u pravu i ti si duhovit.Bravo.Kratko i jasno!

Bg

Lepo je rekao Bata Stojkovic Nemacka medicina, najbolja medicina! Novinar ga raskrinkao 100%

Setac

Novinar ga je reciklirano i ismejao…

Matija

To da treba da bude uhapšen zbog kršenja Ustava, vidimo da i sam zna… Ali ko će da ga uhapsi? Njegov Neša, ministar policije, njegov “ne dam Gašića” šef Udbe, njegov Ustavni sud… jedino bi mogla Vojska…

Crveno belo

A pošten neki svet…

Mitar

Naravno da je vecina protiv EU,jer oni koji su bili otisli su tamo da rade…Slovacka,Ceska,Slovenija,Italija,Nemacka,Malta su najcesce destinacije gde se odlazi trbuhom za kruhom.Ovi sto su ostali su presvuceni komunisti kojima su njihovi lideri doveli evropske firme koje posluju po komunistickom sistemu,tj rad preko veza,bez postovanja zakona,sa platama ispod proseka…a ovi neskolovani,nesposobni ne znaju za bolje…bolji posao,bolju vlast,bolji zivot…

otpor2019

I za bolju salamu od posebne.

Krojac

Samo da svane dan kad vise nece biti Vucica i SNS-a. Ima da slavim! Upropastio si ovu Srbiju, postali smo svi pored tebe umno bolesni. Ali ne zaboravi da nikom nije gorelo do zore, pa nece i tebi.

Duci0167

Ukratko,Vucic bi u EU samo i iskljucivo zbog ekonomskih benefita. Ja bi pre da licimo na Swe, Švajcarsku, Nemačku a benefiti bi dosli sami po sebi. Anti EU histerija pocinje kroz pro vladine medije a sta tu ima tajnovito? Ionako 30 god unazad krivimo Zapad za sve sto nam se desilo umesto da sagledamo realno kako smo mi doprineli svemu. To se nece desiti jer nismo narod koji ima najbolju karakternu osobinu kod coveka – samokritiku! Koketiramo sa Rusima,uzimamo pare od EU,papazjanija od politike dok mediji ubedjuju siromasne da su bogati ili da makar imaju dovoljno. Haos

 

shares