Muzička scena Beograda

Scena
Muzički vodič od 15. do 21. decembra
Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

2
Piše: M. J.

15. decembar 2017. 08:00

Muzički vodič od 15. do 21. decembra
petak 15. decembar – KRISTALI

Mesto održavanja: sala Amerikana Doma omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Bend KRISTALI slave 20. Rođendan kultnog albuma “Dolina ljubavi”, koji je doživeo svoje reizdanje. Bend će uživo izvesti kompletan album „Dolina ljubavi“ kao i hitove sa ostalih albuma.

Kristali nastupaju potpomognuti brojnim gostima i prijateljima. Nakon koncerta, publika će biti u prilici da se druži sa članovima benda, koji će potpisivati diskove, a koje će fanovi moći da nabave po promotivnoj ceni.

Članovi benda su: Dejan Gvozden (vokal, gitara), Bojan Marjanović (gitara), Jovan Petrović (bubanj), Marko Orlović (bas gitara), Andreja Bucan (saksofon), Sava Matić (truba)

petak 15. decembar – ORKESTAR HARMONIKA “ALEKSA ŠANTIĆ”

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd

Vreme: od 20.30 časova

Višestruko nagrađivani Orkestar Harmonika „Aleksa Šantić“ iz Uglјevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji. Ovaj orkestar postao je poznat javnosti učešćem u emisiji „Ja imam talenat“ gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovo takmičenje.

Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Petak 15. decembar – ŠKABO

Mesto održavanja: Klub DOB, Beograd

Vreme: od 22 časa

Boško Ćirković Škabo, član grupe „Beogradski sindikat“, i njegov brat Žobla (Blaško Gavrić) su nedavno izbacili novi album „Kalaši i nive“ i to u formi audio kasete u izdanju škabove kuće „Magmedia“.

(Ne)očekivano interesovanje publike je dovelo ovo izdanje do titule najprodavanije kasete u kratkoj istoriji Republike Srbije. Zato je I došlo do ponovnog koncertnog okupljanja grupe „Fantatična četvorka“.

subota 16. decembar – TANGO FESTIVAL

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 22 časa

SKC je i ovog meseca domaćin centralne večeri velikog internacionalnog tango festivala, koji već tradicionalno okuplja stotine plesača i plesačica iz Srbije i brojnih zemalja širom sveta. Beogradski tango vikend održaće se u organizaciji Tango naturala, od 15. do 17. decembra, a pored dnevnih i noćnih igranki, ljubitelji argentinskog tanga moći će da uživaju i u nastupima plesnih parova.

Ljubitelji tanga moći će da plešu i na dnevnim milongama, u subotu i nedelju u Centru za razvoj argentinskog tanga Tango natural, u Resavskoj 28.

Subota 16. decembar – MASAYOSHI FUJITA & JAN JELINEK LIVE

Mesto održavanja: Studio M, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Nastupiće duo iz Berlina, Masayoshi Fujita i Jan Jelinek, duo iz Beograda Ponton i duo Novosađanina Ivana Čkonjevića i Beograđanina Vukašina Đelića čije umetničko ime je Woo.

Masyoshi Fujita je vibrafonista, sa kompozitorskim, improvizatorskim i eksperimentalnim sklonostima. Vibrafonu ne pristupa tradicionalno, preparira ga različitim objektima u volji da raširi spektrum zvukova bez narušavanja karaktera samog instrumenta. Objavio je dva solo albuma pod svojim imenom i dva pod pseudonimom El Fog gde vibrafon kombinuje sa elektronskim zvucima kao i raznim teksturama koristeći različite experimentalne tehnike.

Sa Jan jelinekom objavio je 2 albuma. Jan Jelinek, jedan od pionira savremene elektronske scene, berlinski elektronski muzičar, producent, eksperimentator, vlasnik etikete Faitiche u kojoj objavljuje svoje izbore savremene umetničke elektronske muzike.

ponedeljak 18. decembar – FRANO LASIĆ

Mesto održavanja: Velika sala Doma omladine Beograda

Vreme: od 20 časova

Posetioci će imati retku priliku da uživatju u koncertu Frana Lasića, uz pratnju dalmatinske klape “Smrika”. Frano je rođen 1954. godine, pa u skladu s tim, koncert počinje izvođenjem hitova iz tih godina, pa godina po godinu, sve do današnjeg dana.

Tokom koncerta publika će osetiti šta je pravi vremeplov. Putovaće kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane, uz muziku tog vremena. Biće tu i nekoliko poznatih stranih hitova, koji su se tada pevušili uz radio Luksemburg, kao i onih starih svima nama znanih domaćih hitova, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i popularnih klapskih dalmatinskih pesama…kao i nezaobilazni evergreen hitovi “Zagrljeni” i “Volim te budalo mala” u izvođenju klape SMRIKA…

četvrtak 21. decembar – LAČNI FRANZ

Mesto održavanja: Firchie Think Tank Studio, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Legendarni slovenački bend Lačni Franz održaće koncert u Firchie Think Tank Studi. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Novom Sadu, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje stvari sa njihovog poslednjeg albuma “Svako dobro”.

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, ljubitelji najromantičnijeg ali i najironičnijeg benda najsevernije republike bivše Jugoslavije će moći da uživaju i u starim dobrim hitovima, poput “Naj ti poljub nariše usnice”, “Ne mi dihat za ovratnik”, “Praslovan”, “Na svoji strani”, “Čakaj me”, “Tisoč modrobelih rožic”, “Zarjavele trobente” i dr.

shares