“Buđenje” se nastavlja

„Buđenje“ će se emitovati na nekom novom kanalu: Dragan Ilić za Danas nakon ukidanja kultne emisije na Radiju S2

Nađa Vukajlović06.02.2024. 20:59

"Buđenje" će se emitovati na nekom novom kanalu: Dragan Ilić za Danas nakon ukidanja kultne emisije na Radiju S2 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Nakon 10 godina emitovanja na Radiju S2, ukinut je jutarnji radio program „Buđenje“, kako su saopštili autori Dragan Ilić i Dejana Milović Buha. Jutros je emitovana poslednja emisija na ovom radiju, ali to neće biti kraj, kako navodi Ilić za Danas.

Zajedničko saopštenje o ukidanju emisije su objavili na X nalogu (nekadašnji Tviter) „Buđenja“, u kom su naveli da je do odluku o prekidu emitovanja emisije doneo novi vlasnik S MEDIA.

-Poštovani slušaoci, nakon 10 godina emitovanja naše emisije na radiju S2, novi vlasnik S MEDIA obavestio nas je o prekidu saradnje. Ova odluka je odmah stupila na snagu, pa se emisija ‘Buđenje’, u produkciji Supermiš D.O.O.,  više neće emitovati na ovoj frekvenciji- naveli su Ilić i Buha.

Smatraju da je razlog prekida to što se njihov program ne uklapa u viziju novih vlasnika. U saopštenju su takođe naveli da će potražiti novi kanal koji će emitovati njihovu emisiju.

-Očigledno se naš program ne uklapa u viziju novih vlasnika, pa ćemo potražiti novi kanal kojim ćemo vam se obratiti. Želeo bih da naglasim da smo se u realizaciji našeg programa uvek vodili profesionalnim i etičkim standardima. Tako će biti i ubuduće. Hvala vam na poverenju koje nećemo izneveriti. Čujemo se na nekoj novoj frekvenciji. S poštovanjem,  Dragan Ilić i Dejana Milović Buha, naveo je autorski dvojac „Buđenja“.

Ovu sada već kultnu emisiju su zajedno vodili Dragan Ilić i Gorica Nešović, a nakon njene smrti u oktobru 2022, Iliću se pridružila Dejana Milović Buha,

Dragan Ilić kaže za Danas da nema ništa više da doda od onoga što su napisali u obaveštenju, zato što još uvek pravno nisu završili sa Radijom S2. Kako navodi, konkretnih razloga za prekid saradnje nije bilo.

– Mi smo produkcija koja pravi jutarnji program. Novi vlasnici su taj program od nas nastavili da kupuju kao i prethodni vlasnici. Ugovor su mogli u bilo kom trenutku da raskinu, što su i uradili. Ne moraju da mi daju nijedan konkretan razlog. Pravno ćemo sve to završiti u nekom doglednom periodu – kaže Ilić.

Kada je radio prodat, Ilić je očekivao da će doći do nekih promena, pa i do prekida emitovanja, tako da ovom odlukom vlasnika nije iznenađen.

Iako je prerano za govor o promeni kanala komunikacije, Ilić navodi da već sada imaju dosta ponuda.

– Juče smo prestali da emitujemo program na Radiju S2, ima vremena. Naći ćemo novi kanal komunikacije – kaže Ilić.

U APR-u se navodi da je većinski vlasnik Radiodifuznog preduzeća Radio S2 od 12. maja prošle godine S Controls sa 51 odsto vlasničkog udela, dok je pre toga Radio S bio u vlasništvu firme AS Media, Irene i Predraga Anđelkovića, čiji udeo sada čini 49 odsto.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa vlasnicima Radija S2, kako bi nam odgovorili na pitanje zbog čega nije obnovljen ugovor sa produkcijom „Buđenja“, ali nam se do objave ovog teksta nisu odgovorili.

O akušerskom nasilju, državnom i privatnom zdravstvu, ali i Selmi Bajrami | Šta je Danas na meniju?

00:00

/

40:40

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

shares