Provereno preventivno delovanje muzike

tejlor svift

foto: Twitter Screenshot

Stručnjaci kažu – Slušanje i poznavanje ove pesme može da spasi ljudima život, ali stvarno

CityMagazine

10.12.2023.  1 min Muzika

„Last Night A D.J. Saved My Life“ pevala je grupa Indeep osamdesetih godina prošlog veka, a stručnjaci danas tvrde da postoji pesma koji bi zaista mogla da vam spasi život.

Pesma Tejlor Svift „You’re Losing Me“ mogla bi da pomogne ljudima prilikom spašavanja života kažu u Američko udruženje za srce.

Pesmu „You’re Losing Me“ proglasili su savršenom za izvođenje kardiopulmonalne reanimacije iliti CPR-a, odnosno tehnike spašavanja života koja je korisna u mnogim hitnim slučajevima u kojima je nekome prestalo raditi srce, piše CNN a prenosi Index.

Povezani članci

Književnica Tea Tulić iz Rijeke gošća Booking Balkan programa

NAJ-NAJ-NAJ: Propitali smo bend Joker Out sve o njihovim najboljim pesmama u našoj novoj rubrici (VIDEO)

Ima 103 otkucaja u minuti, što se smatra da je pravi tempo za ponovno pokretanje srca kompresijama grudnog koša. Objavljena prošlog meseca, pesma 33-godišnje pop zvijezde čak uključuje i stih: „Ne mogu pronaći puls, moje srce više neće da kuca.“

https://youtube.com/watch?v=pQq9eP5OFhw%3Ffeature%3Doembed%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Savetuje se ljudima koji vide nekoga kome je potrebna CPR da pozovu hitnu pomoć i da masiraju srce uz tempo pesme. „Stayin’ Alive“ grupe Bee Gees je najpopularnija pesma uz koju se izvodi CPR, ali Tejlorina pesma bi mogla postati nova himna prve pomoći.

Ostale pesme sa 103 otkucaja u minuti uključuju „S Club Party“ od S Cluba 7 i „Don’t Get Me Wrong“ od grupe The Pretenders.

Oznake:

srceTejlor Svift

shares