Seksi Italijan

Kako Je Seksi Italijan Održao Lekciju Prosečnom Balkancu

Damiano David Damiano David; Foto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kakav frajer, lik nosi štikle, šminka se, kao neka lutka je, loži se da je tu neki roker, narkomančina, sto posto gej, uostalom ceo svet je video kako ljubi bubnjara u usta, da li ste realne da se ložite na TO, kako brate? – pita se ovih dana “prosečan Balkanac”, upirući prstom na mladog i ludog Damiana Davida, pobednika Evrovizije. David bezobrazno podiže nogu u svojim lakovanim cipelicama i nazdravlja mu šampanjcem – i jedan i drugi znaju u čemu je fora.

E sad, druga stvar je što se tom našem zbunjenom “prosečnom Balkancu” ta “fora” baš i ne dopada, jer je toliko dugo radio na svom imidžu muškarčine, a frontmen benda Maneskin je tako daleko od toga sa svojim lakiranim noktima, bisernim minđušama, suknjama i karnerima. Ipak, kako smo videli, odeća uopšte nema veze s muževnošću.

I dok muškarci navijaju za diskvalifikaciju i traže dokaz da je šmrkao kokain u prenosu uživo, žene već danima njegovim fotkama preplavljuju društvene mreže, pretresaju ljubavni život Italijana koji je osvojio Evropu, gledaju spotove u kojima se pojavljuje, porede ga s Džonijem Depom, frontmenima bendova Placebo i HIM…

I možda bi to i moglo da se pripiše njegovom interesantnom licu ili imidžu nevaljalog dečaka koji je uvek uzbudljiv, ali upravo svojim modnim izrazom i stavom Damiano David je sa svoje 22 godine muškarcima održao i mnogo važniju lekciju. Ukratko, svojom špicastom cipelom razbucao je i dalje žive predrasude o tome šta pravi muškarac treba da bude.

Prvo, zamislite bilo kojeg mačo frajera u nekom od njegovih stajlinga. Verovatno bi sam sebi delovao smešno, nezgrapno, nesigurno, glupo. Ne daj bože da od njega zatražite da se u tom “kostimu” zagrli s ortakom… Opterećeni stereotipima, mnogi muškarci se i ne usuđuju da pogledaju u sebe.

S druge strane, Damiano David puca od samopouzdanja dok u šljokicama i štiklama leti po bini i ljubi se s momcima (i devojkom) iz benda. Boli ga uvo šta ko misli, on zna ko je. Da li je gej, ili ima dugogodišnju devojku i to manekenku, možda je bi, a možda još eksperimentiše – verujem da se smeje dok čita raznorazne spekulacije o svom seksualnom opredeljenju. Ali, ono što je sigurno, prikazao se kao muškarac koji se dobro oseća u svojoj koži i koji je izborio slobodu da bude… Pa, šta god poželi.

Ne samo na tom nivou.

Na zadnjici je istetovirao „Kiss This“, na grudima “Ples života“. Tetovažom “Dečaci plaču” jasno referiše na hit “Boys don’t cry” grupe The Cure, a ima i onu posvećenu mami… Nije mu problem da se ogoli i zapleše oko šipke. Nije mu problem da se naruga svojim slabostima i podseti da ih svi imaju. On se, kako se čini, sa svojim suočio i nosi ih vrlo svesno, dajući sebi prostor da bude ono što jeste u svakom trenutku.

I možda jeste lepuškasti klinac koji voli pažnju, ali takva sloboda i takva samouverenost jesu seksi. Još samo da “prosečan Balkanac” to shvati, svet bi bio daleko lepše, zabavnije i tolerantnije mesto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

shares