Vuletić na saslušanju

Vuletić: Vučić i Glišić da dođu na saslušanje

FUDBAL 26. maj. 202111:41 > 13:1413 komentara
Podeli:

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, izašao je sa saslušanja u SBPOK-u.

PROČITAJTE JOŠ

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, izašao je sa saslušanja u SBPOK-u.

Nekoliko sati je trajalo saslušanje bivšeg čelnika Partizana, koji je došao u društvu advokata Vladimira Terzića i svojih zastupnika.

Vuletiću i njegovim zastupnicima je traženo da ostave telefone na prijavnici, što su oni odbili.

Prethodno, Vuletić je prokomentarisao poslednji derbi u Kupu, objasnio je i da mu je poziv upućen zbog navodnih zloupotreba dok je bio funkcioner kluba.

„Oni su planirali da ja budem saslušan u utorak, pre finala Kupa, ili za vreme finala, to ne znamo. Ja sam se javnom tužiocu obratio u ponedeljak, juče je bio utorak, juče su odmah ujutru došli pripadnici SBPOK-a, međutim, ja sam otišao na doručak u obližnji restoran, 20-ak metara udaljen od mog prebivališta. Sticajem okolnosti smo se mimoišli, onda su me nezadovoljno, zlovoljno pozvali telefonom. Rekli su da su me tražili i da me nema, rekao sam da sam morao da doručkujem. Ovo je izgledalo kao da sam neki izgrednik koji treba da dok je finale Kupa, provedem vreme sa policijom, da ne bih napravio skandal neki. Ovo u dobroj meri korespondira sa konferencijom za medije i sa mojim zahtevom da se stane na put besprizornom i nedostojnom kršenju digniteta, ovo je gaženje slobodoumnog građanina. Tekovina civilizacije je da ne moramo svi isto da mislimo. Možemo i da budemo protivnici, rivali, a ne smemo biti neprijatelji na ovaj način. Nisam neprijatelj države, ovu državu volim. Neprijatelji države su oni koji siluju. I siluju institucije“, naveo je Vuletić pre nego što je ušao u SBPOK.

Po izlasku, predstavnici Vuletića rekli su da su strahovali od politizacije zbog medijskih napisa, ali su pohvalili policiju za revnost i naveli da se nadaju da će i kod drugih slučajeva biti slične ekspeditivnosti.

„Ko je odgovorno lice u Partizanu, to može da se proveri na tri klika na računaru preko APR-a, ko raspolaže imovinom, ko potpisuje akta, što Vuletić nije mogao. Imali smo potrebu da odgovaramo na ta pitanja“, naveli su predstavnici Vuletića.

Vladimir Vuletić. Foto: Filip Krainčanić

Onda se oglasio Vuletić.

„Podržavam i stojim iza svake reči mog tima, rade ozbiljan i skrupulozan posao. Ja sam sva pitanja dobio ovde i prihvatio poligrafsko ispitivanje. Odavde smo otišli u drugu zgradu, pet kilometara dalje. Tu je poligrafista, imao je obavezu po članu 57 da ispita da li sam zdravstveno sposoban za poligraf. Dobio je odgovore da imam hipertenziju, dijabetes i respiratorne probleme, taj čovek, gospodin Goran Kojić, i pozivam ga da potvrdi, rekao je da nisam kandidat za poligraf. Mene je odbio poligraf, ne ja njega, nisam imao dijareju. Ono što je vode bitno, nisam Veljin profesor. Sramno je da se piše da dolazi „Veljin profesor“. Belivuk kod mene nije polagao kolokvijume. Gospodin Belivuk nije upisao Pravni fakultet i ja nisam njegov profesor, već Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu“, rekao je Vuletić.

On se obratio i predsedniku Srbije.

„Pozivam predsednika Vučića i Darka Glišića i sve imenovane da dođu u SBPOK kao ja, i da daju informacije, kao što sam ja dao, da li sam ja pedofil, Veljin profesor i tako dalje. Molim vas, dosta je TV suđenja, optuživanja. Postupajte časno, hrabro, a ne iza drugih institucija koje gazite. Dovodite ljude u ozbiljne probleme.“

Bilo je reči i o pitanjima koja su mu se postavljala.

„Pitanja su se odnosila na to kakve su nadležnosti odgovornih lica u okviru pravnog lica. Precizno sam i detaljno obrazložio odredbe statuta koje se na to odnose. Bilo je pitanja koja su pokušala da iniciraju da li imam neka posebna ovlašćenja. Naravno, dao sam odgovor koji je jasan – takvih ovlašćenja nisam imao, nema dokumenata koja mi daju ovlašćenja, bilo kakva, ne postoje. Naravno, nisu ni postojala u SD ili FK. Odlučuju upravni odbor i kolektivni organi. Odlučuju oni sa deponovanim potpisom. Moje nadležnosti su bile toliko minorne. Kada bih uzeo trenerku iz FK Partizan, da poklonim, morao bih da potpišem molbu, koju bi morao da odobri generalni direktor potpisom. O tome postoji službeni akt, u tim okolnostima, mislim da je ovo moglo da izostane, ovo je inicirano, možda je i bolje, što smo bili u prilici da ovo razjasnimo. Nisam čovek koji jede ljudske ćevape, nisam pedofil, ugledni sam profesor. Nastaviću da se borim za Partizan i pravnu državu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

shares