Automobil na struju,da li je izvesna budućnost?

Tesla prodaje Model 3 po ceni od 35.000 dolara i to samo onlajn

Tesla prodaje Model 3 po ceni od 35.000 dolara i to samo onlajnIzvor: Tanjug / AP, David Zalubowski

Kompanija Tesla najavila je prodaju Modela 3 po ceni od 35.000 dolara s vremenom isporuke od dve do četiri nedelje, ali i zatvaranje mnogih maloprodajnih objekata širom sveta.

Najava je stigla gotovo tri godine nakon što je izvršni direktor Elon Musk obećao prodaju najjeftinijeg modela Tesle po toj ceni, kako bi postao dostupan i na masovnom tržištu. U celom svetu prodavaće se samo onlajn, dok će mnogi saloni biti zatvoreni.

“Preusmeravanje cele prodaje na internet u kombinaciji s rezanjem drugih troškova omogućiće nam smanjenje cene vozila za oko šest odsto u proseku, tako da ćemo postići cenu od 35.000 dolara za Model 3 ranije nego što smo očekivali”, objavila je kompanija na svom sajtu.

Ovo je treći put ove godine da Tesla spušta cenu Modela 3, koji je još nedavno stajao 42.900 dolara.

Automobil postiže najveću brzinu od 209 kilometara na sat i ubrzava od nule do 100 kilometara na sat za 5.6 sekundi. Za 2.000 dolara više Tesla nudi verziju s 386 kilometara dometa i maksimalnom brzinom od 225 kilometara na sat.

Model 3 od 35.000 dolara glavna je uzdanica Tesle u vreme velikih izazova za kompaniju i mogao bi odagnati zabrinutost nekih analitičara da bi potražnja za Teslinim vozilima u 2019. mogla da padne.

Kompanija takođe razvija novi SUV model Y za proizvodnju od 2020. godine, te počinje da gradi fabriku u Šangaju.

Tesla je zaprepastio automobilski svet nakon što je lista rezervacija za Model 3 po 35.000 dolara porasla na više od pola miliona porudžbina u 2017.

Kompanija više ne otkriva broj rezervacija, ali mnogi analitičari veruju da oni na popisu još uvek čekaju jeftiniju verziju automobila.

TAGOVI:

POVEZANE VESTI

KOMENTARI (6)

Petar

Nije auto mala stvar. Valjda treba probna voznja, da se pogleda, sedne u njega. Ovako prodaja on line pokazuje da Tesla ne razmislja mnogo o kupcima vec samo da uzme pare. Jer za on line ima rok 2 nedelje da se vrati ako neko nije zadovoljan bez obzira da li radi ili ne. Da li i to nude? Ako da onda moze.

Bg radnik

Bilo bi lepo da kosta 10 000e odma bi se zaduzio u banci i kupio

Eh

Ono kad uporediš samo cenu goriva,održavanje,registraciju,ulje,filteri i još pod uslovom kada bi ovakav auto mogao uopšte da se registruje u Srbiji jer trenutno to nije predviđeno pravilnikom zato što je snaga motora izražena samo u par desetina kilovata to jest nema konjske snage i kubne centinetre pa država,ne može,da,te odere za,registeaciju,ova cena i nije toliko velika,isplatio bi se za dve,tri godine opušteno ali onda bi bila dovedena u pitanje jedna od privrednih grana Srbije,akciza na derivate…😎😁

shares