Hapšenje u Kragujevcu

Kragujevac: Priveden muškarac zbog vešala

Autor: mondo.rs,  Beta

U Kragujevcu je priveden muškarac koji je na protestu opozicije u tom gradu nosio maketu vešala.

4
A- A A+
hapšenje, lisice pritvor osumnjičeniFoto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Reč je o S.S. (66), Kragujevčaninu koji je poznat kao građanski aktivista iz protesta devedesetih godina, saznaje nezvanično Glas Šumadije, a prenosi agencija Beta.

Kako navodi agencija Beta, jedan od starijih učesnika protesta nosio je maketu vešala i obešenog čoveka na kome piše “Ja sam opljačkani penzioner. Vučiću, vrati pare ili se besim”, dok je na drugom transparentu pisalo “Miševi, napustite brod pre pacova, sledi deratizacija jakim lustrolom”.

I u Beogradu na opozicionom protestu su viđena vešala. Jedno je nosio poslanik Dveri Srđan Nogo. Na pojavu vešala tokom protesta održanih u Beogradu u subotu uveče reagovao je i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar je rekao da očekuje da će na ponovno iznošenje vešala na opozicionim protestima reagovati državni organi koji, kako je rekao, treba da odrade svoj posao.

Vešala na ulicama, kazao je, treba da budu zauvek zabranjena i to treba da bude i jasna poruka države Srbije.

“Jer, njeni građani nisu za to da bilo koga vešaju, da kažnjavaju ljude koji misle drugačije, da prema ljudima koji se sa nama ne slažu primenjujemo metode koje su primenjivali nacisti. To mora biti zauvek zabranjeno”, rekao je Stefanović.

shares