Novi Sad: Četvrti protest posvećen medijima

Okupljate se ovde već nedeljama, kao i Beograđani, kao i građani preko 50 gradova širom zemlje u svojim mestima, i dok je predsednik Srpske napredne stranke krenuo u svoju oproštajnu turneju, svi mi koji želimo slobodno i pravedno društvo, krenuli smo u pobedonosnu!

Danas smo svedoci kako neke naše nazovi kolege lažu svoje građane za račun Vođe i vređaju i blate sve one koji se usude da tom Vođi javno upute reči kritike.

Danas smo svedoci kako iz javnih budžeta na milione evra odlaze preko nameštenih konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u džepove sumnjivih tipova koji su se dočepali vlasništva u medijima, a svedoci smo i kako se milioni evra prebacuju samo podobnim medijima za reklamiranje državnih firmi.“

Ovim rečima novinar željko Bodrožić otpočeo je svoje obraćanje učesnicima četvrtog protesta „1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama“ koji je počeo u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Učesnici skupa svojim današnjim okupljanjem u centru Novog Sada ustaju u odbranu slobode medija. U skladu sa glavnom temom protesta, na Pozorišnom trgu nakon Željka Bodrožića govore novinarke Branislava Opranović i Gordana Suša.

Građani će posle skupa krenuti u šetnju gradskim ulicama. Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja. Kod Futoške pijace protesna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je i krenula.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Janko Veselinovic@j_veselinovic

Preko 10 hiljada u Novom Sadu.

46 people are talking about this

„S druge strane imate novinare koji žele da rade svoj posao kako nalaže Kodeks, a koji su izuzeti iz svake vrste pomoći, koji nemaju ni oglase ni reklame, i što je najgore, nemaju ni pravu zaštitu od državnih organa kada se nađu na meti nasilnika i ubica. Poštovani pirijatelji, da bi građani bili slobodni u nekoj državi i društvu, jedan od najvažnijih preduslova je da postoje slobodni mediji i slobodni novinari u njima.

Zato je stvaranje uslova za postojanje slobodnih medija i nesmetan rad slobodnih novinarskih profesionalaca jedan od najvažnijih ciljeva ovog protesta koji mora biti ispunjen kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok.“, poručio je Opranović okupljenim građanima.

Zaječar: Ugrožavanje demokratskog društva

Nezadovoljni Zaječarci po četvrti put okupili su se na Trgu Nikole Pašića. Okupljenim građanima obratili su se Žika Branković i Vladimir Petković, prenosi Glas Zaječara.

Okupljenim Zaječarcima obratili su se Žika Branković, sportista i dugogodišnji borac protiv korupcije.

„Autokrata, predsednik Aleksandar Vučić, je akumulirao, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, što je protivno ulozi koju prema ustavu ima kao predsednik.
Posledice ovakve koncentracije moći u rukama jednog čoveka, ozbiljno ugrožava sve demokratske vrednosti svakog društva pa i našeg. „- istakao je Branković u svom obraćanju.“

Protest u Šapcu: „Nebo se otvorilo ponovo“

Građanski protest protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića održan je večeras u Šapcu, a centralnim gradskim ulicama prošetalo je između 1.500 i 2.000 ljudi, javlja Beta.

Sportski novinar Milojko Pantić govor je počeo rečenicom: „Nebo se otvorilo ponovo“ i dodao da mu je velika čast što govori u Šapcu koji je pored Paraćina jedini slobodan grad u zemlji.

„Ovi razbojnici su nam nametnuli obavezu da i večeras proverimo da li ima neko sa vešalima medju nama, a mi znamo ko je koristio u mačvi vešala – okupator“, kazao je Pantić i dodao da se prošlog vikenda govorilo o vešalima da bi se sprečila priča o tome ko je ubio ženu u sudaru na autoputu Niš – Leskovac na naplatnoj stanici kod Doljevca.

Pantić je poručio da su providne i prozirne sve političke fore i fazoni predsednika Srbije.

„Ništa niste naučili od onoga što je uradio Slobodan Milošević. Pokazala se tačna floskula da svaka država ima mafiju, a samo u Srbiji mafija ima državu, rekao je Pantić.

On je rekao da Nebojša Zelenović novo evropsko lice Srbije i da on treba da bude ne jedan od pet miliona nego prvi od pet miliona.

Predsednik Mesne zajednice Štitar Dušan Tufegdžić rekao je da se skupovi u Šapcu snimaju sa kamera u centru grada

Protest u Vranju

Foto: Vojkan Ristić

Protest u Nišu

Večeras je u Nišu počeo peti protest na kojem su ponovljeni zahtevi, prenose Južne vesti.

Da, pored vazduha, i mi postajemo zagađeniji stalnim podelama na njihove i na „šaku jada“, istakla je večeras na petom protestu „1 od 5 miliona“ Gabrijela Ilić iz Pokreta mladih, aludirajući na nedavnu izjavu Zorana Perišića koji je tako nazvao nezadovoljne građane. Okupljenima se obratio i akademik Dušan Teodorović koji je poručio da se protestne šetnje u gradovima moraju pretvoriti u marš za slobodu nakon što nam je sve uzeto i da više nemamo čega da se bojimo.

Pančevo: Marčelo i vatromet

Na protestu u Pančevu govorili su gimnazijski profesor u penziji Petar Markuš i Marko Šelić Marčelo.

Protestna šetnja preko 1.000 Pančevaca centralnim gradskim ulicama propraćena je vatrometom sa okolnih zgrada.

Protest je završen ispred glavne autobuske stanice, gde su građani izrazili nezadovoljstvo katastrofalnim stanjem gradskog prevoza, porukama koje su ostavili na ulazu i oglasnoj tabli. Sledeći protest zakazan je za 15. februar u 18h ispred Kulturnog centra Pančeva.

Prvi protest u Subotici

View image on TwitterView image on Twitter

Janko Veselinovic@j_veselinovic

Ustala je i Subotica.
Najsevernija tačka naše lepe i neslobodne zemlje.

15 people are talking about this

Protest u Požarevcu

Embedded video

Konstantin Samofalov 1/5 000 000@KoleSamofalov

Veceras smo u Pozarevcu.

Ispred sedista lokalnog SNS, Pozarevljani porucuju: “VUCICU LOPOVE!”

Necemo stati, Srbija se dize!

39 people are talking about this

Povezani tekstovi