TURISTIČKA PONUDA BUJANOVCA

  • TURISTIČKA ORGANIZACIJA BUJANOVAC
Bujanovac-grb
ADRESA Karađorđa Petrovića 111, 17520 Bujanovac
TELEFON 017/651-396
FAKS 017/651-396

KORIDOR 10 OTVARA NOVU ERU RAZVOJA TURIZMA

 

Na 360-tom kilometru magistralnog puta od Beograda prema Makedoniji i Grčkoj, na krajnjem jugu Srbije, nalazi se grad Bujanovac, administrativni, privredni, kulturni, zdravstveni i obrazovni centar opštine.

bujanovacBujanovac je prepoznatljiv po prirodnim lepotama, nalazištima i samim tim turističkim vrednostima. Na malom prostoru nalazi se pravo bogatstvo termomineralnih izvora (šest). Jedan od izvora Bušotina A-2 sa temperaturom od 42° po sastavu natrijum hidrokarbonatna, fluorna, ugljeno kisela i termalna, koristi se u lečenju kao prirodni faktor u Bujanovačkoj banji. Takođe, iz istog izvora, voda se koristi u proizvodnji mineralne vode i sokova.

bbanjaPrvi počeci organizovanog bavljenja turizmom i ugostiteljstvom vezuju se za period sa prvim počecima turističke izgradnje objekata, počev od 1964. godine, pa nadalje kad počinje i era modernog bavljenja turizmom na području opštine Bujanovac. Izgradnjom Motela Bujanovac, Stacionara u Bujanovačkoj Banji, revitalizacijom nastira Sv. ProhorKonaka ma Pčinjski, restorana Jezero i objekata u domaćoj radinosti u Bujanovačkoj Banji, uobličava se turistička ponuda Bujanovca. Vidovi turizma u Bujanovcu: zdravstveni, religiozni, tranzitni, planinski, lovni, rekreativno-izletnički i manifestacioni turizam.

Sveti_Prohor_Pcinjski
Bujanovcu kao turističkoj destinaciji pogoduje blizina tri međunarodna aerodroma (Niški 136 km, Skopski 70 km i Prištinski 90 km). Voda, blato i gas Bujanovačke Banje, uz najsavremeniju tehnologiju, postižu izvanredne rezultate u lečenju reumatskih bolesti, degenerativni, vanzglobni, upalni reumatizam u fazama remisije: kožne bolesti, ekcemi, psorijaza; ginekološka oboljenja, hronični zapaljenski procesi i neki oblici steriliteta; stanja rekonvalenscencije krvnih sudova, glavobolja i sl.

shares