Stranka pravde i pomirenja je sinoć počela prikupljanje potpisa za izbornu listu “Dr Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”

Dr. Zukorlić: Beogradu pružamo svježu i iskrenu politiku
3 KOMENTARA
26. Januar 2018
Potpisi za izbornu listu u prostorijama SPP-stranke ,Bulevar Kralja Aleksandra 203

Stranka pravde i pomirenja je sinoć počela prikupljanje potpisa za izbornu listu “Dr Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” za učešće na beogradskim izborima.

Veliki broj građana je podržao ovu partiju već prvog dana.

Dr. Muamer Zukorlić je prilikom obraćanja kazao:”Vjerujemo da ćemo uspjeti na beogradskim izborima, s obzirom na to da nudimo sasvim svježu, sasvim originalnu ideju i politiku, politiku koja nedostaje građanima Beograda i Srbije, i s obzirom na to da viđamo već tri decenije ono što je već viđeno. Građanima su potrebni odbornici koji će govoriti istinu i kada je gorka i kada je slatka”.

Predsjednik “Stranke pravde i pomirenja” dr. Muamer Zukorlić je istakao da im je osnovna ideja etika i kultura samoživosti.

“Evo okupljamo ljude i ponudit ćemo listu kvaliteta a ne ljude kvantiteta. Pružit ćemo ono najbolje što ovaj narod može da iznjedri. Preostaje nam da pojačamo osjećaj želje dobra prema drugima, različiti smo individualno, neki po pripadnosti, vjeri narodu i naciji, ali to je ono što nas čini jedinstvenim” – dodao je on, te se osvrnuo na slogan koji će pratiti ovu partiju:”Potrebno nam je da počistimo sve što ne valja, kako iz svojih bića i duša, tako i sa ulica, kako sa ulica isto tako iz korumpiranih administracija, zato će naš slogan i suštinska poruka biti “Za čist Beograd”. Čistota je jedan od najvrijednijih plodova plemenitosti.

Ova borba, trka neće biti lahka jer oni koji se posvete suštinskim, stvarnim vrijednostima i idejama vrlo često se u ambijentu u kojem radimo i živimo doživljavaju kao zanesenjaci i utopisti.”

Dr. Zukorlić je kazao da je siguran da postoji nukleus u svim kategorijama građana koji će je znati prepoznati.

Prvi na listi SPP-a Nenad Prokić zahvalio je na povjerenju koje mu je ukazala SPP i naveo da mu je čast da bude na čelu liste stranke koja je, kako kaže, izvorno bošnjačka.

“Nisam mogao da odbijem ponudu koja mi je laskala. Ovo je epohalan događaj, jedna regionalna stranka univerzalizuje svoje delovanje i to je bošnjačka partija što je posebno osjetljivo, a to što nudi ruku pomirenja značajnije je nego da je u pitanju neka druga stranka”, ocijenio je Prokić.

Potpisi će se i narednih dana skupljati u prostorijama “Strane pravde i pomirenja” u Beogradu, u ulici “Kralja Aleksandra” broj 203, svi stanovnici Beograda su dobrodošli.

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

shares