MOGLO BI VAS ZANIMATI

EVO ZAŠTO SUD PLENI IMOVINU OCU DEČAKA UBICE: Roditelji žrtava dobili informaciju šta radi u pritvoru pa odmah reagovali

14.06.2023. / 13:06

37

Viši sud u Beogradu danas je saopštio da je doneo rešenje kojim je usvojio predlog roditelja ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar” i ocu dečaka ubice privremeno zabranio da raspolaže svojom imovinom. KomboBox - 4 Slike.jpg IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ/KURIR/PETAR ALEKSIĆ

To je urađeno nakon što je otkriveno da se otac dečaka prethodno raspitivao kako da prenese imovinu na treće lice! U pitanju su stan u centru Beograda, deo poslovnog prostora i putničko vozilo.

Naime, protiv oca dečaka ubice se vodi krivični postupak zbog sumnje da je počinio teško kirivčno delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on vodio maloletnog sina u streljanu i učio ga da puca i nije adekvatno obezbedio sef u stanu u kom je držao oružje, za koje je imao dozvolu.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

U krivičnom postupku koji se vodi protiv oca dečaka porodice žrtava su oštećena strana. Oni kao oštećena strana u postupku imaju pravo da istaknu imovinskopravni zahtev za naknadu štete, a u ovom slučaju njima je naneta šteta u vidu duševne boli, patnje”, objašnjava izvor Kurira i dodaje da je devetoro oštećenih dalo predlog sudu da se roditeljima dečaka ubice zabrani da raspolažu imovinom. Hapšenje, Škola Vladislav RibnikarIZVOR: KURIR/PETAR ALEKSIĆ

 “Oni su dobili informacije da dečakovi roditelji nameravaju da prenesu imovinu na treće lice, što bi značilo da bi ih na taj način mogli onemogućiti da naplate odštetu na kraju sudskog postupka. Kako bi se to izbeglo, sud je stavio privremenu meru zabrane raspolaganja, prodaje ili prenosa imovine”, pojašnjava izvor.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je usvojio predlog roditelja ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar” za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva. Reč je o stanu u Beogradu, delovima poslovnog prostora u Beogradu i putničkom motornom vozilu. Privremene mere imaju trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Podsetimo, otac dečaka iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, koji je 3. maja u školi ubio školskog čuvara i devetoro svojih drugara, dok je ranio šestoro, uhapšen je odmah nakon masakra. U istrazi je otkriveno da je njegov sin zločin počinio iz njegovih pištolja.

(MONDO)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

TAGOVI

shares