Analiza poraza naše reprezentacije

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Brazil je ipak prejak. Nadali smo se, mislili smo možemo da napravimo podvig kao Saudijska Arabija protiv Argentine ili Japan protiv Nemačke, ali brzo smo spušteni na zemlju.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim 

Za Srbiju prvenstvo sada počinje, jer od mečeva sa Kamerunom i Švajcarskom zavisi da li će „orlovi“ u drugi krug ili će ponovo pre vremena kući.

Imao je selektor Dragan Stojković dovoljno prostora da kombinuje prilikom sastavljanja tima za utakmicu sa Brazilom, a s obzirom na činjenicu da je on ipak najbolje znao kako se igrači osećaju, koliko su spremni i ko mu je bio potreban za ovu utakmicu, odlučio je da na teren ipak izvede Aleksandra Mitrovića, a na klupi ostavi Dušana Vlahovića. On takođe nije hteo da rizikuje s rovitim Filipom Kostić, pa je levu stranu od prvog minuta pokrivao Filip Mladenović. U centralnoj odbrani Miloš Veljković je dobio prednost u odnosu na Stefana Mitrovića, i to su i bila tri najspornija mesta u timu.

Srbija je u prvom poluvremenu bila izuzetno hrabra, taktički i tehnički je parirala Brazilcima, uspešno se nosila, ali nije se samo branila, već je u pojedinim trenucima terala bukvalno sve Brazilce da stanu iza lopte. Jezivi napad sa Rafinjom, Rišarlisonom i Vinisijusom, podržan Nejmarom, zaustavljan je pravovremenim reakcijama.

Na početku drugog dela igre Brazilci su opasno dodali gas, sabili sve naše igrače praktično u naš šesnaesterac i gol je visio u vazduhu. Rival Srbije je dominirao, držao loptu, navaljivao na gol „orlova“ i dva pogotka Rišarlisona epilog su te igre.

PROČITAJTE JOŠ…

VANJA MILINKOVIĆ-SAVIĆ 6,5

Golman Srbije je branio sasvim dobro, uradio je sve što je mogao kod oba gola rivala, ali loptu je dvaput mora da vadi iz mreže što mu svakako umanjuje ocenu. Vanja u 13. minutu nije dozvolio Nejmaru da ga savlada iz kornera. Sklonio je loptu Vinisijusu u 27. minutu, pravovremenim istrčavanjem u 46. minutu je zaustavio strašan nalet Rafinje, ali na kraju nije mogao da sačuva svoju mrežu.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6

Čini se da je ušao ekstremno motivisan, pa je od velike želje imao par kritičnih reakcija i brzi žuti karton. Sprečio je jednom Rafinju da ne postigne gol, bilo je to u 52. minutu, ali nije ispratio Rišarlisona, koji je odbijenu loptu spakovao iza leđa Miliković-Savića.

MILOŠ VELJKOVIĆ 6

Dobro je odolevao pred napadima Brazila, nije grešio, komplikovao. Tačan, pravovremen, ali odbrana je poklekla dva puta i pred kraj utakmice je bila na paklenim iskušenjima. Duvalo je na sve strane, a deo te odbrane bio je i Veljković, a kasnio je da zatvori Rišarlisona kod drugog gola.

Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

NIKOLA MILENKOVIĆ 6,5

I Milenković je bio daleko od Rišarlisona kada se drugi put upisao u strelce. Hteo je da u 41. minutu izbije loptu Vinisijusu ali je pogodio sam sebe u glavu i napravio problem, sam ga je međutim i rešio.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ (do 57. minuta) 6,5

Borio se koliko je mogao sa Vinisijusom, bilo je to sasvim solidno u prvom poluvremenu, ali je selektor odlučio da ga zameni Radonjićem i proba da brzinom napravi pritisak po toj strani.

SAŠA LUKIĆ (do 65. minuta) 6,5

Dok je bio u igri Srbija je stajala sasvim dobro, uz Gudelja je zatvarao dosta prostora Brazilcima.

NEMANJA GUDELJ (do 57. minuta) 6

Solidan je bio u prvom poluvremenu, međutim u nastavku mu je popustila koncentracija. Neoprezno je startovao u 48. minutu na Nejmara i srušio ga na veoma opasnoj poziciji za izvođenje slobodnog udarca. Stojković je osetio da mu je potrebna izmena jer je imao i žuti karton.

FILIP MLADENOVIĆ (do 65. minuta) 6

Mladenović je bio neprimetan, ceo tim je u prvom poluvremenu dobro stajao, dobro markirao prostor pa je i on bio deo tog sata koji je precizno radio, ali nije napravio neki značajni pomak.

SERGEJ MILINOVIĆ-SAVIĆ 6

Sergej se kretao, radio, ali čini se u prazno. Od njega smo sigurno očekivali neuporedivo više.

Foto: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

DUŠAN TADIĆ 6,5

Trudio se Tadić da bude uvek na lopti, mnogo je posla obavio, međutim, nije ni on bio konkretan koliko zna da bude. Nije prosto, jer mu i Brazilci nisu to dozvolili. Ipak, odradio je veliki broj lopti.

ALEKSANDAR MITROVIĆ (do 83. minuta) 6

Bio je u službi tima, u napadu odsečen, bez prave prilike da bilo šta uradi. Lopta je prosto previše bila u nogama Brazila da bi Mitrović došao do izražaja.

IVAN ILIĆ (od 57. minuta) 5,5

Ništa novo nije doneo u igri Srbije. U nastavku su „orlovi“ potpuno izgubili ritam.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner

NEMANJA RADONJIĆ (od 57. minuta) 5,5

Golovi Brazila su pokvarili utisak o kompletnoj igri Srbije, a rezervisti nisu doneli ono što je selektor Stojković možda očekivao. Njegova brzina prosto nije mogla da dođe do izražaja jer nije imao loptu u nogama.

DARKO LAZOVIĆ (od 65. minuta) 5,5

Dekoncentrisan je ušao u igru i nije se najbolje snašao. Imao je jedan traljav šut i nekoliko loših procena.

DUŠAN VLAHOVIĆ (od 65. minuta) 6

Ovaj meč i trenutak kada je ušao nije bila njegova „šoljica čaja“. Odsečen, daleko od lopte, daleko od gola, šanse, prilike da promeni rezultat.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ (od 83. minuta) –

Premalo vremena da bi napravio iskorak u trenutku kada Brazil vodi 2:0 i dominira.

BONUS VIDEO Centar Beograda tokom utakmice Brazil – Srbija

shares